Ojeli, sağlam, parlak ve canlı görünen tırnaklara sahip olmayı kim istemez ki? Tırnaklarımıza ojeleri sürüyoruz ama birkaç güne hemen soyulmalar, yarısı çıkmış ojeler baş gösteriyor. Ojeler hemen soyulacaksa sürmenin ne anlamı kalıyor? Sizler de bu durumlardan şikayetçiyseniz ojenizin kalıcılığını arttırma yollarını arıyorsanız bu yazımız size faydalı olabilir. 

Ojemi nasıl daha uzun süre kullanırım?

Ojelerin tırnaklarınızda daha uzun süre kalmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bu uygulamalara dikkat ettiğinizde ojelerinizin tırnaklarınızda daha uzun süre dayandığını göreceksiniz. 

Öncelikle ojeyi alıp direkt tırnağa sürmekten vazgeçin. Daha uzun süre dayanan ojeler için biraz emek vermelisiniz. Öncelikle yapmanız gereken tırnaklarını parlatmayı alışkanlık haline getirmek. Tırnak yüzeylerini ne kadar pürüzsüz hale getirirseniz ojeler tırnaklarınızda o kadar uzun süre kalacaktır. Aynı zamanda oje süremeden önce tırnaklarınızı aseton ile temizleyebilirsiniz. Aseton tırnaklarınızdaki fazla yağı alacaktır. Bu iki adım tırnağınızı ojeye hazırlamak açısından çok önemli. 

Oje sürmenin aşamaları olduğunu da unutmamalısınız. Baz uygulamak ilk adımdır ve ojenizin kalıcılığını etkiler. Bir kat baz uygulayan ve kuruduktan sonra ojenizin ilk katına geçin. Kuruma aşamalarını beklemek çok önemli. Kurumadan diğer aşamalara geçmeyin. Ojenizin ikinci katını da sürdükten sonra kurumasını bekleyin son olarak cila uygulayabilirsiniz. Ojenizi sürerken ince olarak uygulamaya dikkat edin kalın tabaka şeklinde sürülen ojeler daha çabuk soyulur. Suyla çok temastan kaçının, temizlik ve bulaşık yaparken eldiven kullanmaya dikkat edin. Bu adımlara dikkat ederek daha uzun süre dayanan ojelere sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi