Ortatepe açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eskişehir’de son dönemde artan kaldırıma kadar yapılan araç parkları, kentimizin düzenini, güvenliğini ve insana saygıyı ciddi şekilde zedelemektedir. Yayalar, bebek arabalarıyla gezen anneler, yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız için kaldırımlar artık yürünemez hale gelmiştir.
Kaldırımlar, kent yaşamının en temel unsurlarından biridir. Bu alanlar araçlar için değil, insanlar içindir. Ancak bugün Eskişehir’in pek çok noktasında araçların kaldırımları tamamen işgal ettiğini, yayalara tek bir adım atacak yer bırakılmadığını üzülerek görüyoruz. Bu durum yalnızca saygısızlık değil, aynı zamanda açık bir trafik ve kamu düzeni ihlalidir.
Unutulmamalıdır ki, kaldırımlar herkesindir
Ortatepe açıklamasına şöyle devam etti, “Yenilik Partisi olarak, Eskişehir’de daha yaşanabilir, insana değer veren bir şehir düzeni için bu sorunun artık görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguluyoruz.
Belediyemizi, emniyet birimlerini ve ilgili kurumları; kaldırım işgallerine karşı daha kararlı adımlar atmaya, denetimleri artırmaya ve caydırıcı yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz.
Unutulmamalıdır ki, kaldırımlar herkesindir.
Engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalyesiyle, bir annenin bebek arabasıyla, bir öğrencinin okul yolunda rahatça yürüyebilmesi medeniyet göstergesidir.
Eskişehir, çağdaş kimliğine yakışır biçimde, yayasına değer veren bir şehir olmalıdır”