Özcan, “Kamuda tasarruf dönemi başlıyor. Tasarruf tedbirlerinde neler yapılacak onları göreceğiz. Ama benim Demokrat Parti İl Başkanı olarak Sayın Valimizden bir ricam var, Sayın Valimiz Eskişehir’deki resmi kurumlarda kaç adet resmi araç olduğunu kamuoyunu paylaşmasıdır. Özellikle resmi plaka taşımayan kiralık araçlar mutlaka kamuoyu ile paylaşılmalı. Yani hangi kurum kaç hizmet aracı kiralamış, bunları kim kullanıyor, bunların plakaları nelerdir bunları mutlaka yayınlamalılar” diye konuştu.

‘Resmi hizmete mahsustur’ yazısı yer almalı 

Özcan şöyle devam etti, “Bu araçlara mutlaka ‘resmi hizmete mahsustur’ yazısı yazılmalıdır, sivil plakalı araç dahi olsa ki vatandaş bilmelidir ki bu araçlar resmi hizmete mi mahsus, keyfi hizmete mi mahsus, bunu vatandaş gömeli. Çünkü bu kiralanan araçların bedellerini bu emekliden, bu işçiden, bu memurdan, bu sanayiciden bu vatandaştan aldığınız vergilerle ödemektesiniz” 

Bu araçları pazarda markette görüyoruz

Özcan, “Resmi maksatla kullanılan hiçbir araç hiçbir AVM’nin otoparkında, hiçbir pazar yerinde, hiçbir okulun önünde keyfi hizmete mahsus olarak kullanılmamalıdır. Ve bunun denetimini de, ‘resmi hizmete mahsustur’ yazısı ile vatandaş kendisi yapmalıdır. Bununla ilgili bir ihbar hattı da mutlaka kurulmalıdır.  Bizim duyarlı vatandaşlarımız, o araç resmi işler dışında kullanıldığında mutlaka o kuruma bildirecektir. Tasarruf ancak böyle yapılabilir. Ben biliyorum birçok aracın, özellikle bazı kurumlardaki araçların, sivil plakalarla birilerine tahsis edildiğini iyi biliyoruz”

Eşini iş yerinden aldıranları biliyorum

Özcan kiralık sivil plakalı resmi araçları okul, AVM ve pazarlarda gördüklerini ifade ederek, “Eskişehir’de hangi müdür ya da müdür yardımcıları, şefleri sivil plakalı kiralık araç kullanıyor. Bunlar kamuoyu ile paylaşılmalı. Aksi taktirde bu işin kontrolü olmaz. Ben biliyorum ki, sivil plakalı kiralık araçlarla tatile gidenleri biliyorum. Sivil plakalı araçlarla çocuklarını okula gönderenleri biliyorum. Eşini iş yerinden aldıranları biliyorum. Pazara, çarşıya, markete gidenleri biliyorum. Eğer bir tasarruf yapılacaksa tasarruf buradan başlamalıdır. Bir resmi kurumda yüzlerce sivil plakalı araç olmaz. Buradan başlayacağız ki, bu denetimi de halka sunacağız ki, bunun karşılığını Devletimiz alabilsin. Yoksa yapacağınız hiçbir tasarruf tedbiri işe yaramayacaktır. Yani A4 kağıdının hesabını yapan Devletin sular seller gibi benzin harcayan, milyonlarca lira kiralık araçlara para verilmesinin, bu yükün altından kalkamaz. Resmi araç olduğu bilinsin ki, bu resmi aracın Pazar günü AVM’de ne işi var diye ben sorgulayabileyim bunu” 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı