CHP İl Başkanlığı binası önünde partililere seslenen CHP Lideri Özel, “Yılmaz Büyükerşen yıllarca Eskişehir’de çok zor şartlarda başladığı bir yolculuğu çok iyi bir noktaya getirip bir bayrak devir teslimi ile bir Cumhuriyet kadınına el verdi. İyi yetişmiş, çok çalışkan hem siyaseti bilen, hem belediyeciliği çok iyi bilen Ayşe Ünlüce Eskişehir’in ve partimizin gururu oldu, kendisini tebrik ediyorum” dedi. 

AK Partili Yılmaz Eskişehir’de konuştu: 2029’un startını verdik AK Partili Yılmaz Eskişehir’de konuştu: 2029’un startını verdik

Baba evi büyüyor

Özel şöyle devam etti, “İki merkez ilçemizin ve Eskişehir’in diğer ilçelerinin tüm adayları büyük emekler verdi, seçimde önemli başarılar elde ettik. Seçilenleri kutluyor, seçilemeyenlere de emekleri ve gayretleri için yürekten teşekkür ediyorum. Seçimleri CHP tek başına kazanmadı, Türkiye ittifakı kazandı ve Türkiye ittifakı büyük bir moralle güçlenmeye devam ediyor. CHP’nin üye kampanyasında, üye kayıt formu yetiştiremiyoruz. Kuyrukta gençler oluyor. 45 dakikada 50’ye yakın kayıt yapılan stantlarımız oluyor. Ankara genç üye kayıtlarını yetiştiremiyor. Ailemiz büyüyor, baba evi büyüyor” 

Bu başarı artık kurumsallaştı

Eskişehir’e övgü dolu sözlerle devam eden Özel, “Değerli Eskişehirliler siz yıllardır adil, temiz, israfa kaçmayan, demokratik yönetilen bu kentte çok iyi hizmet aldınız ve bunun karşılığını seçimlerde bizlere verdiniz. Gün oldu sıfırdan başlandı önce Hoca kazandı, bütün belediyeler bizde değildi Odunpazarı yoktu, o telafi edildi, belediye meclisi eksikti bir sonrakinde onu verdiniz, hizmet iyi oldukça biraz daha ödüllendirdiniz, şimdi de bütün Türkiye’nin büyük bir merak içinde izlediği bir noktada, Yılmaz Büyükerşen yoksa nasıl olacak bu iş’ diyenlere bu başarının artık kurumsallaştığını, bu kentin bir Cumhuriyet kenti olduğunu, çağdaş, aydın insanların kentinde buranın artık Atatürk’ün partisinden bir adım geri adım atmayacağını gösterdiniz” şeklinde konuştu. 

Deneyiminden yararlanmayı sürdürüyoruz

Özel, Eskişehir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile ilgili ise, “Siyaset hizmetin belli bir evresinde vedayı ama o vedayla birlikte vefayı gerektirir. Biz Yılmaz Hocamıza hem parti olarak, hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de CHP’nin bütün belediyelerine katkı sağlayacak belli bir yapıda en üst düzeyde vefa göstermeyi ve kendisinin birikiminden, deneyiminden yararlanmayı sürdürüyoruz” dedi. 

Halkın sesini en yukarıdan duyuracağız 

Özel son olarak, “Sokaktan korkmadan, meydandan kaçmadan halkın sesini en yukarıdan duyuracağız.  Genç hocalarımız öğretmenlerimizle, atanamayan değil ne kusuru var da atanamıyormuş, bal gibi atanmayan öğretmenlerle, mülakat mağdurları ile ve çağdaş bilimsel laik eğitime karşı yürütülen müfredat çalışmasına da isyan eden herkesle birlikte 18 Mayıs’ta Saat 13:00’de İstanbul’da onların sesine ses, mücadelelerine omuz vereceğiz. Seçim meydanlarında en çok emeklilerden bahsettik. Emekliler 10 bin liralık maaşları ile açlığa sefalete terk edildiler. Bir yandan enflasyon o 10 bin lirayı bile kemirmeye devam ediyor. O günün 10 bin lirası bugün 8 bin 200 liraya denk geliyor. Sefalet artıyor. Artan enflasyon asgari ücreti kemiriyor. Emekliler için 26 Mayıs Pazar günü Saat 13:00’de bir büyük emekli mitingi düzenliyoruz, emeklilerin sesini bütün Türkiye’ye duyuracağız. Adım adım kazanalım, adım adım yürüyelim. Emin olun işçiler kazanacak, çiftçiler, esnaf, emekliler kazanacak. Umudunu kesen gençler, gözü yurt dışında olan gençler, başka ülkelerde hayal kurmayacak. Hep birlikte başaracağız. Bunun için mücadeleye devam ediyoruz, yeni başlıyoruz. Hep birlikte kazandık, hep birlikte başaracağız. İyi ki Anadolu’nun ortasında Eskişehir gibi bir şehir var, iyi ki onun böyle güzel yöneticileri var, iyi ki bu şehirde böyle güzel insanlar var” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi