Pazar arabasının yarısı dolmuyor
Artan yaşam maliyetleri nedeniyle birçok kişi alışverişini daha temkinli ve gram gram yapmakla yetinirken, bir zamanlar sebze ve meyvelerle dolup taşan pazar arabaları artık büyük ölçüde boş kalıyor.
Pazarcı esnafı da dertli
Pazarcı esnafı, ürün çeşitliliğinin artmasına rağmen satışların beklenen seviyeye ulaşmadığını belirterek vatandaşın alım gücündeki düşüşün tezgahlara doğrudan yansıdığını ifade etti. Vatandaşlar ise fiyatları tek tek karşılaştırıp en uygun ürünü almaya çalıştıklarını, bütçeleri elvermediği için pazar arabalarını dolduramadıklarını söyledi.
Rekor fiyat bamyanın
Tezgahlarda yerini alan bu yılın yeni mahsulü yaş bamya, kilo fiyatı 300 liradan satışa sunuluyor. Pazarcı esnafı kilo ile bamya alamayan vatandaş için 330 gramı 100 liradan satış da yapıyor. Yazın bereketi tezgahlara yansırken, ekonomik koşullar nedeniyle pazar alışverişindeki bereket bu yıl da vatandaşın filesine ve pazar arabasına yansımadı.
Eskişehir semt pazarında diğer ürün fiyatları ise şöyle;
Taze yaprak 150 TL
Salatalık 30 TL
Domates: 40-50 TL
Limon 140 TL
Muz 100 TL
Kayısı 60 TL
Biber 50-60 TL
Marul 40 TL
Şeftali 80 TL
Elma 50 TL





