Sempozyum kapsamında pişmiş toprak sanatçılarının kente armağan edeceği Yazılıkaya’nın yapım süreci de vatandaşların ilgisini çekti. Etkinlik alanında özellikle çocuklar için düzenlenen “eğlenerek öğren” ve “çamur atölyesi” gibi aktiviteler büyük ilgi gördü.

Hayal gücü kiremitlere yansıdı

Çocukların en çok ilgi gösterdiği etkinliklerden biri ise kiremit boyama atölyesi oldu. Endel Şirketler Grubu Kılıçoğlu Kiremit ve Çatı Sistemleri tarafından temin edilen kiremitler, minik sanatçıların hayal gücüyle renklenirken ortaya birbirinden yaratıcı çalışmalar çıktı.

Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katılarak çocukların çizimlerini izledi. Başkan Ataç’a, Endel Şirketler Grubu Kılıçoğlu Kiremit ve Çatı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Özaydemir ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Özaydemir eşlik etti.

Sanatın ve yaratıcılığın bir araya geldiği sempozyum, Eskişehir’e yine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Muhabir: Fatih Arduç