Bu sabah Ankara’nın Kalecik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Eskişehir’in bazı ilçelerinde de hissedildi. AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 11 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem sonrası uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi.

Osman Bektaş: “Ankara’yı tehdit ediyor”

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin kaynağına dikkat çekti.

Bektaş, geçmişte yaşanan büyük depremleri hatırlatarak, “1794’te Çankırı merkezli 7 büyüklüğünde bir deprem olmuş, çok kişi ölmüştür” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Çankırı-Kırıkkale üzerinden Tuz Gölü’ne kadar olasılıkla uzanan fay zonu Ankara’yı tehdit etmektedir” sözleriyle dikkat çekti.

Naci Görür: “7 büyüklüğünde deprem üretebilir”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya paylaşımında çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Görür’ün açıklaması şöyle:

“Dağdemir-Kalecik/Ankara’da 4.1 sığ bir deprem oldu. Deprem ters fay nitelikli Çankırı fay zonu üzerinde. Bu zon büyüklüğü 7’ye varan deprem üretebilir. Yaklaşık kuzey yönlü ve Kırşehir Masifi'nin batı sınırını oluşturuyor. Geçmiş olsun.”

Kaynak: Haber Merkezi