Toptaş, “Yaşlandığında hayatlarını tek başına idame ettirmekte zorlanan yaşlıların, kimsesizlerin sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için huzur evleri yapılmaktadır. Günümüzde ekonomik şartların ağırlaşması, alınan maaşların yetersizliği, aile bireylerinin hepsinin çalışmak zorunda kalması nedeniyle yaşlı bireylerin bakımını üslenecek kimsenin olmaması ve özel bakıcı tutmanın hem ekonomik hem de güvenlik açısından zor olacağından huzur evleri tercih edilmektedir.  

 İlçemizde bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılar için benim de kurucu üye olduğum Nasrettin Hoca Huzur Evi Yaptırma Derneğini kurarak bu insanların sıcak bir ortamda günlük ihtiyaçlarının karşılanmasını ve hayatlarını idame ettirmelerini amaçlamıştık. Sivil Toplum Örgütleri ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımı ve aynı zamanda TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları Projesi kapsamında devletten alınan yardımlarla 44 oda 88 yataklı Nasrettin Hoca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi tamamlanmıştı. Ancak derneğin burayı işletmeye maddi gücü yetmediği için bir yıl boş bekletildi. Bunun üzerine 09.01.2021 tarihinde basın açıklaması yaparak derneğin burayı kendi imkânları ile işletemeyeceğini, bu güzide yapının çürümeye terk edilmemesi için bir an evvel sosyal hizmetlere devredilerek hizmete açılmasını istemiş idim. Yapılan görüşmeler sonucunda bu güzide yapı sosyal hizmetlere verilerek eksikler tamamlanmak sureti ile hizmete açıldı” dedi. 

Yaşlılarımız son derece memnun

Toptaş hizmete açılan huzurevi ile ilgili, “Huzur evine yaptığım ziyarette hijyen yatak odaları, yemekhanesi, kafesi, oturma salonu, yemyeşil bahçesi ve 200’e yakın meyve ağacı ve hobi bahçesi ile güzel ve verimli görünümde olduğunu gördüm. Huzur evinde kalan yaşlılarla yaptığım görüşmede son derece memnun olduklarını özellikle kurum müdürü Mehmet Burç ve personelinin sıcak ilgilerinden ziyadesi ile memnun kaldıklarını ifade ettiler. İlimiz ve ilçelerinde bakıma muhtaç yaşlılarımızın huzur evimize gelmeleri tavsiyesinde bulundular. 
 Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Kimsesiz ve bakıma muhtaç kalan bu hazinelerimizin sığınacağı sıcak bir yuva olan Nasrettin Hoca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezinin kuruluş aşamasındaki kurucu üyelere, hayırsever vatandaşlarımıza, sivil toplum örgütlerine, emeği geçen herkese ayrıca çalışmaları ile gurur duyduğum, burayı cennet bahçesine çeviren kurum müdürü Mehmet BURÇ’a ve çok değerli çalışma arkadaşlarına, personeline çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Huzur Det1Huzur Det3Huzur Det4
 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı