İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından öldürülmesi üzerine öğretmenler Eskişehir’in de aralarına bulunduğu 81 ilde iş bıraktı ve protesto gösterileri düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, eğitimcilerle bir araya gelerek son dönemlerde okullarda yaşanan şiddet vakaları, yeni müfredat modeli, öğretmen atamalarına ilişkin açıklanan sayının yetersizliği ve eğitim öğretimin sorunlarına yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulundular. 

Süllü: Yaşam hakları için bir araya gelmek zorunda bırakıldılar

22 yıllık iktidarının sonunda öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını, yoksulluk sınırının altında çalıştırıldıklarını ve hatta yaralanma ve ölüm risklerine karşı yeterince korunamayan bir sistemin inşa edildiğini ifade eden CHP’li Jale Nur Süllü, “Bu koşullarda öğretmenler, geleceğin teminatı olan çocukları yetiştirmeye çabalıyorlar. Ancak artık bu mücadele sırasında dahi can güvenlikleri yok! Özlük hakları ve atama için bir araya gelen öğretmenler bugün ise, en temel insan hakkı olan yaşam hakları için bir araya gelmek zorunda bırakıldılar. Bakan, sadece kınama yapmakla yetiniyor ve başarısızlıkla sonuçlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hiçbir paydaşla istişare etmeden Meclis’e getireceklerini beyan ediyor” dedi.

Çakırözer: Öğretmenlerimizle tam dayanışma içindeyiz 

Öğretmenlerin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını belirten CHP’li Utku Çakırözer ise, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Eskişehir’imizde ve Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlerimiz seslerini duyurabilmek için bir günlük iş bıraktı. Eğitimde şiddete ve itibarsızlaştırma politikalarına karşı öğretmenlerimizle tam dayanışma içindeyiz. Hem TBMM’de hem de ilgili tüm platformlarda öğretmenlerimizin haklı taleplerinin sesi, savunucusu olmaya devam edeceğiz. Mesleklerini en iyi şekilde yapmaları, özlük haklarının iyileştirilmesi, yaşam hakları için gerekli her türlü önlemin alınması ve mesleklerinin hak ettiği itibara kavuşuncaya kadar öğretmenlerimizin yanındayız.” 

Muhabir: Beste Temel