Mazbata töreninin ardından açıklama yapan Yalaz, 28 kişilik yönetim ekibiyle birlikte çalışacaklarını belirterek, “Yapılacak genel seçimlerde partimizin birinci parti olması yönünde başarı elde edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
YENİ Parti Eskişehir İl Örgütü’nde yeni dönem resmen başladı.
İl Başkanı Talat Yalaz ve yönetimi, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı.
Mazbata tesliminin ardından seçim kurulu önünde basın açıklaması yapan İl Başkanı Talat Yalaz, kendilerine destek veren parti üyelerine ve örgüt mensuplarına teşekkür etti.
28 kişilik yönetim ekibiyle önemli bir sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Yalaz, yeni dönemde yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyledi.
“28 YÜREKLİ ARKADAŞIMLA BİRLİKTE YOLA ÇIKTIK”
Ön seçim ve delegelerle yürütülen sürecin tamamlandığını belirten Yalaz, mazbatalarını alarak resmen göreve başladıklarını ifade etti. Yalaz, “Hepimize, yeni partimize ve tüm Eskişehir'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Adaylık konuşmamda ve teşekkür konuşmamda da belirttiğim gibi 28 tane yönetici arkadaşımla birlikte Türkiye'nin bu zor sürecinde önemli sorumlulukları gözlerini kırpmadan alan bu 28 yürekli arkadaşımızla birlikte bu süreci göğüslemek adına bir irade ortaya koymuş bulunuyoruz” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ GENEL SEÇİMLERDE BİRİNCİ PARTİ OLMAK”
Yönetim ekibine güvendiğini vurgulayan Yalaz, kendilerine destek veren örgüte mahcup olmayacaklarını belirtti. Genel seçimlerde başarı hedeflediklerini dile getiren Yalaz, “İnşallah onlara mahcup olmayacağız. Eskişehir'e yakışır bir biçimde, Eskişehir'in birinci partisi olan YENİ Parti'nin yapılacak genel seçimlerde de sadece anketlerde değil, sandıkta da birinci parti olması yönünde başarı elde edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
Yeni yönetimle birlikte gece gündüz çalışacaklarını kaydeden Yalaz, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor koşulları değiştirmek ve daha aydınlık bir gelecek oluşturmak için mücadele edeceklerini söyledi.
“ESKİŞEHİR TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARILARINDAN BİRİSİNE İMZA ATACAĞIZ”
Siyasetin iddia işi olduğunu belirten Yalaz, yeni yönetimin önemli başarılara imza atacağına inandığını ifade etti.
Yalaz, “Bu yönetim Eskişehir tarihinin gördüğü en büyük başarılarından birisine imza atacaktır. Bunu sadece kendimize güvendiğimiz için değil, aynı zamanda çağdaşlığın, aydınlığın adresi olan Eskişehir kamuoyuna, Eskişehir seçmenine de güvendiğimiz için açık yüreklilikle söyleyebiliyoruz. Onlara layık ve uygun bir çalışma ortaya koyacağımızı bir kez daha taahhüt ediyoruz” dedi.
“BİRLEŞTİRİCİ VE KUCAKLAYICI OLACAĞIZ”
Kongre sürecinin geride kaldığını hatırlatan Yalaz, seçim sonrasında parti içerisinde birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Demokratik rekabetin ardından ortak hedefler doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Yalaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bugüne kadar olduğu gibi birleştirici, bütünleştirici bir vizyon ortaya koymak en büyük görevlerimizden birisidir. Kongre süreçlerini geride bıraktığımız, parti içi yer yer çekişmelerin ve demokratik rekabetin olduğu yoğun bir süreci hep birlikte geride bıraktık. Seçimlerden sonra asıl demokratik tutumun seçimden sonrası olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Buna en başta bizlerin riayet edeceğini kamuoyuna taahhüt ediyorum. Kucaklayıcı, birleştirici, bütünleştirici ve çok çalışkan bir yönetimle Eskişehir kamuoyunun huzurunda olacağız.”





