Eskişehirli ralliciler Türkiye Şampiyonası’nda Eskişehirli ralliciler Türkiye Şampiyonası’nda

Teknik Direktör Çalışır şu açıklamalarda bulundu: ‘’Oyunun ilk devresi bizim kendi oyunumuzun dışında bir oyun ortaya çıktı. Biz daha fazla topa sahip olabilen, oynayarak rakip yarı alana topu taşıyabilen bir takımız. Bunu ilk devre oturtamadık. Bunun sıkıntısıyla geçen bir ilk devre oldu.

İkinci devre anlayışımızı sahaya yansıtmaya başladığımız zamanlarda oyun kalitemiz ortaya çıktı, rakip de ona göre gelmeye başladı. Ama bir şekilde 2-0 mağlup duruma düşünce oyun anlayışını değiştirip ona uygun oynamak zorunda kaldık. Ona uygun oyuncu değişiklikleri yaptık.

Son haftalarda kazanmaya alışmıştık, kaybettiğimiz için üzgünüz. Böyle bir mağlubiyet yaşamak bizi biraz üzdü ama en azından tek farka indirmemiz rövanş için iyi oldu. Orada tek farklı galibiyet turu uzatmaya götürebilir. Sonrasında 2 farkı elde edebileceğimiz bir takım. Biz de kendimize o konuda güveniyoruz. Maçın sonlarında beraberliği yakalayabilseydik çok daha ümitli çok daha güvenli olacaktım kendi adıma ama ben oyuncularıma yine güveniyorum. Onlar Aydın’da da istediğimiz sonucu alacak futbolu ortaya koyacaktır. Zaten rakibimiz öne geçince onların oyun anlayışına uygun bir oyun ortaya çıktı. Biz orada öne geçip onları oyun anlayışlarının dışına çıkartmamız lazım. Bunu başarırsak istediğimiz sonucu rahatlıkla alabileceğimize inanıyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Belki zoru seviyoruz. Çünkü ligde de öyle oldu. Başlangıçta puan kayıpları, sonrasında arka arkaya galibiyetlerle Play-Off’ta tutunduk. Zor başarmak bizim için daha keyifli olacak sanırım.

Stadyumda oynamak baskı değil keyif, coşku getirmesi gerek ama şimdi getirmedi desem o da yalan olur. Heyecan da getirdi. Stadyumda oynamamıza imkan verenlere teşekkür ediyorum. Bu oyuncuların bir şekilde buralarda oynamaya alışması lazım. Bu atmosfer futbol için daha uygun bir atmosfer. Biz Efeler’i eleyip Elazığspor’u da buraya getireceğiz.

Karşıyaka maçındaki oyun anlayışımızı buraya koyamıyoruz çünkü rakip Karşıyaka gibi oynayan bir rakip değil. Bu rakibe göre hazırlandık. Topa sahip olmamızı ama onu yaparken güvenli pas tercihlerini ve kanatları kullanmayı, merkezi kapatacak planlarımızı belirledik ama statta saha içine sesimizi ulaştıramadık. Devre arası takımla konuştuktan sonra daha elverişli ortamlar oluşturmaya başladık.

Bugüne kadar verdiğim demeçlerin hiçbirinde hakem ile ilgili konuşmamıştım ama takımımızın hakkını aradığımız pozisyonda ben sarı kart yedim. Hakemin oyuncularımızın üzerine yürüyerek tavırları var. Hakemin bana, yani bir antrenöre yakışıksız hareket yaptığı için dördüncü hakeme ‘nasıl böyle davranır’ dediğim için sarı kart gördüm. Bunu söylerken kolundan tuttum. Bana itirazınız değil hakemi kolundan tutmanız sarı kartı gerektiriyor dedi. Bir şekilde tercih haklarında bizim oyuncumuzun yaptığı müdahaleye faul verirken aynı tarz müdahaleye rakipte devam dediği çok pozisyon var.

Rövanş için şartlar eşit. Skorun 2-1 olmasına rağmen şartlar yüzde 50, 50. Biz iyi bir takımız. Üstüne koyarak geldik. İlk devredeki oyunumuzu yol kazası olarak değerlendiriyorum. Efeler’i Efeler’de yenecek güçte ve beceride bir takımız.’’

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı