Anadolu Üniversitesi Tiyatro Anadolu, geçtiğimiz yıl büyük beğeni toplayan “Aşk Neyledi Yunus” adlı oyununu bu sezon da izleyiciyle buluşturdu. Yunus Emre’nin dervişliğe uzanan yolculuğunu, düşünce dünyasını ve öğretilerini sahneye taşıyan oyun, tiyatroseverlere unutulmaz bir deneyim sundu.

Oyunun yönetmenliğini ve başrolünü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Karaahmet, proje koordinatörlüğünü ise Öğr. Gör. Engin Kılıçatan üstleniyor. Karaahmet, Tiyatro Anadolu’nun yalnızca öğrenciler için değil, tüm Eskişehir halkı için açık bir sahne olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Tiyatro Anadolu olarak hem öğrencilerimize hem de şehrimize kapısı açık bir tiyatroyuz. Biletlerimiz Sinema Anadolu gişesinde ve Biletinial üzerinden satışta. Şehrimizdeki üç üniversitenin öğrencileriyle birlikte çok sayıda tiyatrosever oyunlarımızı izliyor. Genellikle kapalı gişe oynuyoruz, biletler günler öncesinden tükeniyor.”

Haftada ortalama iki gün perde açan Tiyatro Anadolu, dönem boyunca “Aşk Neyledi Yunus”, “Maskeliler” ve “İki Kişilik Hezeyan” oyunlarını sahnelemeye devam edecek. Yeni sezonda dördüncü bir oyun için hazırlıkların sürdüğünü belirten Karaahmet, Mayıs sonuna kadar tiyatroseverleri oyunlarına davet ettiklerini ifade etti.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı