Recep Toptaş “Kadınlar, şefkatin, merhametin, karşılıksız sevginin, fedakarlığın simgesidir. Bu nedenle biz Türk toplumu olarak hürmet eden tarih boyunca kadını ön planda tutan devlet yönetiminde söz sahibi yapan bir milletin, cenneti anaların ayaklarının  altında olduğuna inanan bir inancın mensuplarıyız. Kadına şiddet ne inancımızla ne de Türk töresiyle örtüşmez. Kadının bastığı yerde güller açar, dokunduğu yer huzura kavuşur bize de onlara saygı göstermek, hürmet etmek düşer” dedi.

“Bunu başaramayacaksınız” 

Toptaş şöyle devam etti;

Eskişehir’de bir mahallede sahipsiz köpek istilası Eskişehir’de bir mahallede sahipsiz köpek istilası

“Türk toplumunda Türk töresinde kadın hiç bir zaman ikinci sınıf bir vatandaş olmamıştır, kadına hiç bir zaman köle cariye gözüyle bakılmamıştır. Kadın her zaman eşinin yanında her alanda söz sahibi olmuştur. Son zamanlarda başka kültürlerin etkisi altında kalarak kadını ikinci sınıf bir vatandaş olarak toplumdan uzaklaştırma ve Türk töresini yıkma gayreti içinde olanlar bunu başaramayacaklardır. 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın diyerek Türk kadınına verdiği önemi göstermiştir. Yüce dinimiz kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür buyurmaktadır. Toplumda her kadın bir eş, her kadın bir anne, her kadın bir kardeş, her kadın bir evlat olarak görüldüğünde kadına şiddetin yok olacağına inanıyorum. Kadını hor gören, şiddet uygulayan, yok sayan zihniyeti şiddetle kınıyorum”

Kaynak: Haber Merkezi