Eskişehir’de açıldı: Kırım Tatar halkının tarihi burada yaşatılacak Eskişehir’de açıldı: Kırım Tatar halkının tarihi burada yaşatılacak

Recep Toptaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Dünya genelinde güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacı ile her yıl belli dönemlerde yaz ve kış saati uygulaması hayata geçirilmektedir. Ancak ülkemizde bu uygulama uzun zamandır uygulanmamakta ve yaz saati uygulaması sabit hale getirilmiştir. Bu uygulama ile enerji tasarrufu yapılacağı vurgulansa da vatandaşta yarattığı psikolojik, ruhsal etkiler daha fazladır” 

“Karanlıkta işe okula gitmek işkenceye döndü”

Toptaş, “Ülke nüfusunun yarıdan fazlasının batı illerinde yaşadığı gerçeği ile bu bölgede kışın güneş saat sekizde doğmaktadır. Gecenin karanlığında kalkıp işe, okula gitmeye çalışmak işkenceye dönüşmüştür. Vatandaşlarımız karanlıkta uyanıyor, karanlıkta işyerine gidiyor ve yine karanlıkta işyerinden dönüyor. Bu durum da insanların verimini düşürmekte ve psikolojilerine olumsuz yönde etki etmektedir. Erken saatlerde kalkmak insanlarda dikkat dağınıklığı, konsantrasyon eksikliği, süreğen uykusuzluk, iş başında ya da araç kullanırken uyuklama durumlarında ciddi kazalara, üretim kayıplarına, sakatlıklara neden olabilmektedir. Bilhassa çocuklarımızın ve gençlerimizin ruhsal ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra öğretim hayatını da olumsuz etkilemektedir. Çocuklar ve gençlerin büyük bölümü sabah ilk dersleri dinleyemediklerini, anlayamadıklarını ve verim alamadıklarını ifade etmektedirler. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz için büyük sıkıntılar yaratan ve çileye dönüşen yaz saati uygulamasına son verilerek, gün aydın olmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi