Trabzon hurması kurusu C vitamini açısından oldukça zengindir. C vitamini bağışıklık sisteminin işlevini en üst düzeye çıkararak nezle, grip gibi mevsimsel hastalıklara karşı koruma sağlar.

Zengin lif içeriği sayesinde Trabzon hurması kurusu uzun süreli tokluk hissi verir. Bu sayede kilo verme sürecine yardımcı olur ve kan şekerinin dengelenmesine katkıda bulunur. Lif içeriği sayesinde Trabzon hurması kurusu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kabızlığı önler ve hemoroit riskini azaltır.

Trabzon hurması kurusu, A vitamini ve antioksidanlar açısından da zengindir. Bu vitamin ve antioksidanlar cilt ve saç hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Saçların dökülmesini önler ve güçlenmesine katkıda bulunur.
Demir içeriğiyle de ön plana çıkan Trabzon hurması kurusu, demir eksikliği anemisine karşı korur ve kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Özetle kansızlığa iyi gelir.

Trabzon hurması kurusu, tek başına atıştırmalık olarak tüketilebilir. Yoğurt, granola veya yulaf ezmesine ekleyebilirsiniz. Kek ve kurabiye gibi tatlıların yapımında da kullanılabilir.

Trabzon hurması kurusu alırken nemli ortamlarda saklanmış ve küflenmiş ürünlere dikkat edin. Küflenmiş ürünler midenizi ve bağırsaklarınız için oldukça zararlıdır. Ürünlerin paketinin sağlam ve hava almayacak şekilde kapatılmış olması tüketim sağlığı açısından oldukça önemli bir detaydır.

Kaynak: Haber Merkezi