Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu “Unutmak”, 10 Mart akşamı gerçekleştirilen prömiyerle seyirciyle buluştu. Yoğun katılımın olduğu gösterim, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. İngiliz yazar Tristan Bernays’in kaleme aldığı ve Taner Tunçay tarafından Türkçeye kazandırılan oyun, Şehir Tiyatroları sanatçısı Emre Basalak’ın yönetmenliğinde sahnelendi.

Dekor ve kostüm tasarımı Nur Sinem Mete’ye, ışık tasarımı ise Ali Rıza Tekin’e ait olan iki kişilik oyunda Emre Basalak sahnede oyuncu olarak da yer aldı. Basalak’a genç sanatçı Eda Eğilmez eşlik etti. Alzheimer hastalığı etrafında şekillenen hikâye, izleyiciyi unutmak ve hatırlamak arasında gidip gelen Tom ile Vivien’in duygusal yolculuğuna götürüyor. Özellikle final sahnelerinde yoğunlaşan dramatik atmosfer, seyircinin gözyaşlarıyla karışan alkışlarıyla karşılandı.

Büyük beğeni toplayan “Unutmak” oyunu, Mart ayı boyunca ve sezon süresince Eskişehir Şehir Tiyatroları sahnelerinde izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi