Yalaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bayramı hepiniz gibi ben de, bizler de buruk olarak kutluyoruz, şunu herkes bilmelidir ki, CHP tarih boyunca geri adım atmayanların partisidir. Bizler hiçbir şekilde umutsuz olamayız. Bu mücadeleyi sadece siyasi bir düşüncenin neferleri olarak vermiyoruz, bizler bu ülkede yaşayan herkesin umut etmeye hakkı olduğunu düşünüyoruz.
Şunu herkes bilmeli, sarsılmaz bu mücadeleyi verirken, dayandığımız en büyük gücümüz örgütümüzdür. Reçete yine örgüttedir. CHP, CHP’lilere rağmen yönetilemez. CHP’nin genel başkanı CHP’lilerin oyuyla belirlenen Özgür Özel’dir.
Bugün CHP’nin her üyesi olağanüstü kurultayın toplanmasını ve genel başkanını seçmeyi beklemektedir. Olağanüstü kurultay mutlaka toplanmalı ve genel başkanımız Özgür Özel, tam beşinci kere tekrar genel başkan olarak seçilmelidir. Çünkü CHP’nin üyeleri bunu böyle istemektedir.
Biz örgütün üzerinde bir güç tanımıyoruz, örgütün dediği olur, bugün olmaz, yarın olur. CHP, örgüte rağmen yönetilmez. Bizim genel başkanımız Özgür Özel’dir. İlçe başkanlarımızı arayarak, partililerimizin mahalle sorumluların bir kısmını arayarak, ‘Talat Yalaz ile misin, bizle misin’ diye soruyorlar, ‘Özgür Özel ile misin, bizle misin’ diye soruyorlar, hepsinden aynı cevabı alıyorlar. ‘Biz CHP’lilerin seçtiği başkanların yanındayız’ cevabını alıyorlar. Bu son süreç CHP’yi daha da kenetleyecek. Bazı dedikodular yayılıyor, CHP’den ayrı bir formül düşünüldüğü söyleniyor, bunların hepsi yalandır, bunları ortaya atanlar kasıtlı ve kötü niyetle bunları ortaya atmaktadır. CHP’de mücadeleye devam edeceğiz, CHP’den ayrılmayacağız”





