CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün Şehir Gazetesi’ne özel yaptığı ‘tarafsızım’ açıklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yalaz, “CHP il başkanı olarak Jale ablayı, vekilimizi, tarihin doğru tarafında Özgür Özel ile saf tutmaya davet ediyorum. Zaman tarafsız olunacak bir zaman değil. Taraf, neye göre taraf, kime göre taraf. Taraf olacak bir şey de yok ortada. Seçilmiş, meşru, tekrar seçilirse beşinci kez seçilecek Özgür Özel. Genel başkanımızı sevin, sevmeyin mesele o değil. Mesele, CHP’nin meşru, CHP’den aldığı görev tevdi edilmiş bir genel başkan var, onun arkasında duracaksınız. Özgür Özel olarak bakmamak lazım sadece olaya. Kendisi evet tarafsız olduğunu ifade etmektedir. Ama zaman o zaman değil, taraf olmaya, Özgür Özel’in genel başkanlığı etrafında, meşru bir şekilde bu mücadelenin saflarında yer almaya davet ediyorum” dedi.
CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “CHP Eskişehir örgütü net olarak belediye başkanları ile birlikte ilk günden itibaren tavrını açıklamıştır. Genel Başkan, Özgür Özel’in yanındadır, dimdik durmaya devam edecektir. Genel başkanım Özgür Özel’dir, o ne derse onu yaparım” diye konuştu.
“Benim için kıymeti yok”
İl başkanlarının görevden alınabileceği yönündeki söylemler ile ilgili de konuşan Yalaz, “Beni görevden almış, almamış benim için çok bir kıymeti yok. Sadece ben değil, Eskişehir’deki üyeler, ‘genel başkanımız Özgür Özel’ diyor. Biz görevi örgütten alırız. Kağıt üzerinde Talat Yalaz, il başkanıymış, değilmiş benim için bir anlamı yoktur. CHP il başkanlığını kayyum olarak atanmış kişiye de kolay kolay devretmeyeceğimi, orada bir direniş organize edeceğimi belirtmek isterim. CHP il başkanlığı koltuğuna gelip de oturmaya kalkacaklar kolay oturmayacaklarını, oturduktan sonra da o koltuğun onlara ağır geleceğini bilsinler. Direniş gösteririm, direniş göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
“Aciz, korkak insanlarsınız”
Kılıçdaroğlu’nun programına gidenlerle ilgili de konuşan Yalaz, “Onlar korkak isimler. Bir şey yapıyorsanız arkasında duracaksınız. Ben biliyorum genel merkeze gidenleri, orada olanları biliyorum. İsim vermeyeyim, kendilerinin vermediği ismi ben vermeyeyim. Ama CHP’yi yönetmek cesaret, mertlik, yüreklilik gerektirir. Orası mı, burası mı, bir üçüncü yol zamanı değil. Tavrını net herkes ortaya koyacak. Koymayanları da tarih, olduğu yerde, gereken şekilde değerlendirir. Gideceksiniz, Kılıçdaroğlu’nun etrafında gezeceksiniz, fotoğrafa girmekten kaçınacaksınız, ya öyle ya böyle ondan sonra da gelip CHP’yi yöneteceğinizi iddia edeceksiniz. CHP kelle koltukta yönetilir, hele de bu zamanda. Her türlü bedeli göze alacaksınız. Biz bu bedeli ödemeye göze almışlarız. Siz Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunuzu iddia edip, onunla fotoğraf karesine girip, bayramlaşmaya gidip, onu paylaşmaktan bile aciz, korkak insanlarsınız. Bu partiyi de size yönettirmem” dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ne demişti;
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Özgür Özel’in CHP TBMM Grup Başkanı seçildiği, kapalı grup toplantısına katılmamıştı. Şehir Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Süllü, “Toplantıya tarafsız olduğum için katılmadım. Ben tarafsızım, ben Cumhuriyet Halk Parti’sinin milletvekiliyim. Ben ne Kılıçdaroğlu’cu ne Özgür Özel’ci değilim, CHP milletvekiliyim. Herkese sağduyu çağrısında bulunuyorum, tarafsız bir biçimde, kim olursa CHP’nin genel başkanı tabi ki biz onun yanındayız, bize de yakışan odur. Taraf olmamızı kimse beklemesin” diye konuşmuştu.





