Çakırözer, üyelik sürecinin başlayalı henüz 15 gün olduğunu belirterek, partinin kasım ayında kurultayını gerçekleştirmeyi ve nisan ya da mayıs ayında yapılabilecek bir seçime hazır hale gelmeyi hedeflediğini söyledi.
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Utku Çakırözer, Eskişehir'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek partinin kuruluş süreci, üye sayısı, örgütlenme çalışmaları ve seçim hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Partinin 24 Temmuz'da kurulduğunu hatırlatan Çakırözer, 26 Ağustos itibarıyla üye sayısının 503 bin 27'ye ulaştığını ifade etti. Çakırözer, üyeliklerin başlamasının üzerinden ise yalnızca 15 gün geçtiğini belirtti.
Çakırözer, "Dün gece itibarıyla partimize 503 bin 27 yurttaşımız üye oldu. Bu rakamın bugün daha da artacağını düşünüyoruz" dedi.
İlçe ve il başkanlarını üyeler belirleyecek
26 Ağustos'un ilçe ve il seçimlerine katılacak üyeler açısından son üyelik tarihi olduğunu belirten Çakırözer, gece yarısına kadar partiye üye olanların ilçe başkanı, il başkanı ve genel başkan seçimlerinde söz sahibi olacağını söyledi.
YENİ Parti'nin "yeni parti, yeni nesil siyaset" anlayışını vurgulayan Çakırözer, delege sisteminin Siyasi Partiler Kanunu nedeniyle teknik olarak sürdüğünü ancak üyelerin doğrudan belirleyici olduğu bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.
Çakırözer, ilerleyen süreçte cumhurbaşkanı adayının da parti üyelerinin katılımıyla belirlenebileceğini ifade etti.
"Partiyi millet kurdu, şimdi millet büyütüyor"
Partinin kuruluşunda ve finansmanında vatandaşların desteğinin önemli olduğunu savunan Çakırözer, farklı toplumsal kesimlerden yurttaşların bağışlarla partiye katkı sunduğunu söyledi.
Çakırözer, emeklilerden öğrencilere, emekçilerden esnafa kadar farklı kesimlerin kendi bütçelerinden yaptıkları katkılarla partiye destek verdiğini belirterek, "Yolu millet açtı, partiyi millet kurdu. Şimdi de millet büyütüyor" ifadelerini kullandı.
"Türkiye'nin yeni merkezi" hedefi
YENİ Parti'nin siyasi çizgisinin sosyal demokrat ve çağdaş bir anlayışa dayandığını belirten Çakırözer, Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı olduklarını söyledi.
Çakırözer, kendisini demokrat olarak tanımlayan, adaleti, üretimi, refahı ve hakça paylaşımı savunan farklı siyasi kesimlerin parti çatısı altında buluşabileceğini dile getirdi.
Muhafazakâr, milliyetçi, liberal ve sosyal demokrat seçmenlere de çağrıda bulunan Çakırözer, ortak paydanın demokrasi, adalet, refah ve hakça paylaşım olduğunu söyledi.
Partinin yönetimlerinde de toplumsal çeşitliliğin yansıtılacağını belirten Çakırözer, emekli, emekçi, girişimci, çiftçi ve esnaf gibi farklı kesimlerden isimlerin yönetimlerde yer almasının hedeflendiğini kaydetti.
Örgütlenme takvimi açıklandı
YENİ Parti'nin kısa sürede seçime hazır hale getirilmesinin öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Çakırözer, ilçe ve il örgütlerinin oluşturulmasına ilişkin takvimi de açıkladı.
Buna göre ilçe yönetimlerinin 12 Eylül'de, il yönetimlerinin ise 18 Ekim'de belirlenmesinin planlandığını söyleyen Çakırözer, kurultayın kasım ayında yapılmasının hedeflendiğini belirtti.
Partilerin seçime katılabilmesi için gerekli örgütlenme şartlarına da değinen Çakırözer, YENİ Parti'nin 41 ilde örgütlenmesi ve kurultayını gerçekleştirmesinin ardından seçimlere katılabilecek duruma gelmesini hedeflediklerini söyledi. Çakırözer, "Hedefimiz kasım ayında kurultayımızı gerçekleştirmek ve nisan ya da mayıs ayında seçimlere hazır hale gelmek" dedi.
İlçe yönetimlerinde kapsayıcılık vurgusu
İlçe yönetimlerinin seçilecek ilçe başkanı tarafından oluşturulacağını ancak bu süreçte parti tarafından hazırlanacak bir yönergenin uygulanacağını belirten Çakırözer, temel yaklaşımlarının kapsayıcı yönetimler oluşturmak olduğunu söyledi.
YENİ Parti'nin yalnızca belirli bir siyasi tabana hitap etmediğini savunan Çakırözer, farklı siyasi geçmişlere sahip ancak ortak değerlerde buluşan vatandaşları partiye davet etti.
Çakırözer, Eskişehir'deki ilçe ve il yönetimlerinin de kentin toplumsal yapısını yansıtmasını istediklerini ifade ederek, "Eskişehir'de sokağa çıktığınızda kimi görüyorsanız, YENİ Parti'nin yönetimlerinde de o kesimlerin temsilcilerini göreceksiniz" dedi.
Ayrıntılı parti programı kurultay sonrasında şekillenecek
Partinin çok kısa bir süre içerisinde kurulduğunu belirten Çakırözer, mevcut parti programında temel ilkelerin ortaya konulduğunu, ayrıntılı politika ve projelerin ise kurultay sonrasında şekillendirileceğini söyledi.
Çakırözer, özellikle ekonomi ve dış politika gibi alanlarda daha ayrıntılı çalışmaların kurultaydan sonra görev alacak tematik genel başkan yardımcılarının katkısıyla hazırlanacağını belirtti.
Partinin kısa sürede seçime hazır hale gelmek istediğini yineleyen Çakırözer, YENİ Parti'nin önümüzdeki dönemde kadroları, projeleri ve politika önerileriyle seçmenin karşısına çıkacağını ifade etti.





