Eskişehir’in en başarılı okulları arasında yer alan ve Türkiye genelinde ilk 100’e giren Eskişehir Anadolu Lisesi (EAL), yıkım süreciyle karşı karşıya kalmıştı. Bu durum, okuldaki başarılı öğrencilerin mağduriyetine neden olmuş ve okul binasının tahsis edilmemesi durumunda, okulun tercih sebebi olmaktan çıkacağı için başarı sıralamasında ilk 100’e girme şansının kaybedileceği endişesini doğurmuştu.

Bu sürecin ardından veliler, yaklaşık 85 milletvekiline ulaşarak büyük bir mücadele verdi. Sonunda velilerin çabaları meyvesini verdi ve mutlu sona ulaşıldı.

Yeni okul inşaatı tamamlanıyor 

Sümer Mahallesi’nde yapımı bitmek üzere olan 24 derslikli okul inşaatına eski okul levhasının takıldığını gören veliler, büyük bir sevinç yaşadı. Velilerden yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Bu mücadelede bizlere destek olan ve desteğini hiç kesmeyen Sayın Ayşen Gürcan ve aynı zamanda okulumuz mezunu Sayın Utku Çakırözer başta olmak üzere Eskişehir milletvekillerimizin hepsine ayrı ayrı minnettarız. 

Dilekçelerimiz üzerine bize uygun bir okul bulmak için hafta sonu yapımı devam eden tüm inşaatları gezen ve mağduriyetimizin biran önce giderilmesi için ilgili birimlere talimat veren Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’a çok teşekkür ederiz.

İnşaat verildikten sonra okulumuz çevresinin balçık ve çamurdu. Bunun üzerine 31 Mart seçimlerinden önce Büyükşehir Belediyesi’nden asfalt dökülmesi talebimiz oldu. Başkan adayı olarak Sayın Ünlüce, asfalt için havalar ısındıktan sonra döktüreceğini söyledi. Ancak o tarihlerde bizi kırmayıp okul etrafına kum çakıl döktürmüştü. Bu sebepten dolayı başkanımız Ayşe Hanım’a da çok teşekkür ediyor ve ‘Havalar ısınınca döktüreceğim’ sözünü hatırlatmak istiyoruz

Unutmadan şunu söyleyelim ki, okulun geçici tahsisinden sonra okul inşaatının takibini yapan başta okul idarecilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” 

Okuldan resmi açıklama 

Eskişehir Anadolu Lisesi’nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle faaliyetlerimize devam edeceğimiz Sümer Mahallesi Yörükoğlu Sokak No:4 (Kızılyer mevkii) adresinde bulunan geçici binamızın tabelası asıldı. 

Belirlenen okul 24 derslik, çok amaçlı salon, laboratuvar, kafeterya ve kulüp faaliyetlerini gerçekleştirebileceğimiz birçok alandan oluşmaktadır. Okulun kullanımı tamamen EAL’e tahsis edilecek olup 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyetlerimize belirlenen okulda devam edeceğiz”

Muhabir: Fatih Arduç