Gençlik iksiri bulunmuş değil ama ylang ylang yağı bu yolda emin adımlarla ilerliyor diyebiliriz. Kadınların baş düşmanlarından biri olan kırışıklıklar ve sarkmalarla savaşan ylan ylang yağı baş köşemizin müdavimlerinden biri oldu. Sadece yaşlanma değil genel sağlık üzerinde sayısız yarar sağlayan bu ürünü birlikte ele alalım.

Ylang ylang yağının faydaları nelerdir?

Kozmetik sektörünün son dönemde en dikkat çeken ürünlerinden biri olan ylang ylang yağı saç, cilt ve genel sağlık üzerinde önemli faydalar sağlıyor. Cananga Odorata ağacından elde edilen bu yağ antioksidan özelliği ön plana çıkmakta. Egzotik kokusu nedeniyle çok tercih edilen ylan ylang yaşlanma karşıtıdır. Yaşın ilerlemsiyle ortaya çıkan kırışıklıkları sarkmaları iyileştiren bu yağ yaşlanma belirtilerini de hafifletir. Sebum dengeleyici özelliği sayesinde cildinizin nemini dengeler kurumasını engeller ve kırışıklıkların oluşumunun önüne geçer. Ruhu besleme özelliği olan bu yağ zihinsel ve bedensel rahatlama sağlayarak özellikle zor dönemlerde depresyon, stres ve gerginlik gibi durumlarla baş etmenizi kolaylaştırır. 

Saç bakımını da sağlayan bu yağ saç tellerine ihtiyaç duyduğunu bakımı yaparak dökülmeleri azaltır, saç tellerini kalınlaştırır ve parlaklık kazandırır. Sağlıklı, canlı ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlayan ylang ylang yağı kepek, egzama gibi sorunlarını hafifletir. Bu nedenle kullandığınız şampuana birkaç damla ekleyebilirsiniz. Yüksek tansiyonu düşürerek dengeleyen bu yağ kan dolaşımı üzerinde de etkilidir. Vücuttaki bakteri ve enfeksiyonlarla savaşan ylang ylang yağı yaraların hızlı iyileşmesini de sağlar. Cilt bakımında da tercih edilebilen bu yağ cildi yatıştırır ve rahatlatır. Sivilce, akne oluşumunun önüne geçer. Duştan sonra ylang ylang yağıyla vücudunuza yapacağınız masajla hem egzotik kokusu sebebiyle uzun süreli kokuyla parfüm etkisi yaratabilir hem de gerekli nemi vücudunuza sağlayarak rahatlama yaşayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi