Sorunun cevabını benden bekliyorsanız çok beklersiniz diyeceğim de. Benden beklemeyin. Çünkü hep yazıyorum ben bir CHP uzmanı değilim. Bu konuda uzman olanlar var. Onların tahminleri var… Kimin tahmini tutar onu da bilmem. Bildiğim bir şey varsa tahmini tutan kongre sonrası, “Ben yazmıştım!” demek hakkına(!) sahip.

Bildiğim tek şey ise CHP İl Kongresi’nin renkli, çekişmeli ve hareketli bir kongre olacağıdır. Çünkü son dönemlerde çok adaylı yarışları pek görmek mümkün değil. Onun için CHP il kongresindeki üç adaylı yarış ilgi çekici olabilir. Yarışa katılacak her üç adayda bilinmeyen isimler değiller. Sinan Özkar mevcut il başkanı, İlker Özokcu eski Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı ve yine eski il Başkanı Ersen Yeniceli yarışın görünen yüzleri. CHP’deki bu yarışın birde görünmeyen yüzleri mi var? Elbette var. CHP’yi 2019 seçimlerine giderken yönetecek isimleri belirlemek sadece delegelerin değil, delegeler üzerindeki etkin isimlerin de işi…  Kim kimin yanında, kim kimi destekliyor biliyor. CHP’de kapalı kapılar ardında bir şeyler olmuyor değil ama kapalı kapıların önünde de insanlar tercihlerini açıklamaktan öyle pek çekinmiyorlar…

Çünkü CHP’de parti içindeki iktidar olma arzusu her şeyden daha önemli ve değerlidir anlayışı hakim…

+++

 ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ

Benim sosyal medya ile pek aram yok. Ancak yinede ara sıra göz atmadan edemiyorum.  Sosyal medyayı gezintilerken ederken dikkatimi çeken bir şey oldu dün… Eskişehirspor ile ilgili bir twette şöyle yazıyordu “Sinan Özeçoğlu döneminde Eskişehirspor’a gelmeyen destekler nasıl oluyor da Halil Ünal döneminde gelebiliyor!”

Tabii ki işin özeti şu: Özeçoğlu ve yönetimi Eskişehir kamuoyu kendilerine ulaşsın ve destek olsun beklentisi içerisinde geçirdi 4 aylık süreyi. Halbuki Ünal ve arkadaşları birileri kulübe gelsin destek versin görüşünden çok kapı kapı gezip Eskişehirspor’a kaynak sağlamak için insanları, kurumları, etkin ve yetkin kişileri ziyaret ediyorlar. Bu arada yönetim listelerinde olmamasına rağmen eski başkanlardan Nebi Hatipoğlu sanki kendisi kulüp başkanı imiş gibi kulübe destek oluyor ve gönüllü olarak çalışıyor. Belki bu iki hatırlatma aradaki farkı anlatmaya yeter. Her kimse “armut piş ağzıma düş” deyince armutların gelmeyeceğini bilmeli değil mi?

+++

ÖYLE KOLAY DEĞİL İŞLER…

Ben de dahil Halil Ünal ve arkadaşlarını eleştiri yağmuruna tuttuk. Eleştirilerde gerçekten çok haksız değildi. Kulübün içinde bulunduğu ağır borç yükünün sorumlusu olarak kulübü yönetenlerin dışında taraftarları, kongre üyelerini suçlayacak değildik elbette. Ancak bir gerçeğin de altını çizmekte yarar var. Gördüğüm bir liste doğruysa Halil Ünal ve arkadaşlarının işi hiçte kolay değil. Örneğin 10 Ocak tarihine kadar sadece futbolcu alacakları inanılmaz bir rakama ulaşmış gibi görünüyor. Kongredeki sözlerinden anladığım kadarıyla yönetimi alarak hayatının riskinin altına giren başkan Halil Ünal’ın mevcut tablodan bilgisi vardı. Buna rağmen gösterdiği cesareti takdir etmemek mümkün değil. Kulübün içinde bulunduğu durum hele TFF 1. Lig gibi bir yerde gelirlerin nerede ise süper ligi gelirlerinin yüzde 10’unu kadar olduğu yerde takdirinde ötesinde bir tavırdır Ünal ve arkadaşlarının aldığı risk.