Ülkemizde, kamu ve özel hastaneleri, gerek verdikleri hizmet, gerekse farkı yönetim anlayışları ile tüm zorlukları aşarak, sağlık sektöründe,  rekabeti ve kaliteyi artırmak için ciddi çaba gösteriyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ), en temel unsurları ortaya konan sağlık sektöründe, kaliteye yönelik standartlarda, çıtanın yükselmesi, insan ve bütün insanlık için son derece önemli olduğunu sıkça vurguluyor.

Ülkemizde sağlık hizmetlerinde, "KALİTE" önemli unsurlardan biri haline gelirken çağımızda hasta perspektifi, sağlık hizmet kalitesinin, önemli bir belirleyicisi olarak görülmektedir. Özel sektörün, sağlık alanında, yer alması ile birlikte sağlık sektöründe rekabete, paralel olarak, "KALİTE" de arttı.

Ayrıca insan sağlığı ve yaşamında diş sağlığı, en önemli bir unsurdur. O nedenle de insanlar için kaliteli yaşam için ağız ve diş sağlığına dikkat etmeleri zorunludur. Çünkü ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşamın belirleyicisidir. Diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır.

Oysa diş ve diş eti hastalıkları "İyileştirilebilir", "Önlenebilir" ve "Kontrol Edilebilir" hastalıklar grubuna girmektedir ve alınacak koruyucu tedbirlerle de  hastalık oluşmadan önlenebilmektedir.

Ağız ve diş sağlığını diş çürükleri ve diş eti iltihapları etkilemektedir. Diş eti hastalıkları çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Ayrıca dikkat edilmez ise dişler, neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir.

Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi,  kent ve diş sağlığı ve tedavisi açısından  önemli sağlık kuruluşudur. Hastanenin 2010 yılında açılışı yapıldı.  8700 metrekare alana sahiptir. Hastanede 90 poliklinik, 2 engelli polikliniği, 1 acil hizmetler polikliniği, 1 genel ve 2 lokal ameliyathanesi, 7 yatak kapasitesi ile hasta muayene ve tedavi hizmetleri verilmektedir.

Hastanede, 100 kişilik konferans salonunda, personel veya hasta eğitimleri yapılmakta, hastalara yönelik ağız diş sağlığı bakımı, ağız diş tedavi hizmetleri, çocukların, diş bakımları ve diş hekimi korkusunu yenmeye yönelik eğitimler verilmektedir.

Tanı ve teşhis amacıyla, hastanede Digital Tomografi,  Dijital Panoramik Röntgeni,  Periapikal Diş Röntgeni, sefolametrik diş röntgeni ile röntgen hizmetleri, Biyokimya, HBS, HIV, HCV, Kanama, Zamanı tahlil çalışmaları ile de Kan Laboratuarı hizmetleri, merkezinde uzman personellerce verilmektedir. Dijital olarak çekilen diş röntgen filmleri, hastane otomasyon sistemi sayesinde doğrudan polikliniklerde hekim bilgisayarında görüntülenmektedir

Pazartesi günü diş tedavim de Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi ile ilgili anılarımızı da hatırladık. Emekli olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Baştabibi Sayın Nedret OKSAY’la, hastaneyi ziyaretlerde fırsat buldukça, hastane ve sağlık sektörü üzerinde sohbet ettik   

Sayın Dr. OKSAY emekli oldu. Ancak AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ var olduğu sürece hep anımsanacaktır. Çünkü hastanenin yapılışında büyük emeği geçti. Nasıl gayret ve çaba gösterdiğine de sürekli tanık olduk.

Sayın Dt. OKSAY’dan sonra AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ’nde, kan değişimi oldu. Hastane yöneticisi olarak, Sayın Dr. Seydi Ahmet GÜLLÜ, Baştabip olarak da Sayın Dt. Doğan ÇIRAKOĞLU, İdari-Mali İşler Müdürü olarak Sayın Adem SAVAŞ, Sağlık İşler Müdürü, Sayın Behlül ÇINAR, Başhekim Yardımcılıklarına, Sayın Kadir GÖRDELİ ve Sayın Ömer EREN atandı.

Sayın Dr. GÜLLÜ ve ekibi ile özel hastanelerde gündemde olan PROFESYONEL yönetim anlayışı, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ’nde de hayata geçti. Özel hastanelerde olduğu gibi, tıbbi ve idari işler de birbirinde ayrıldı. Hastanenin finans yönetimi, kaynak yarattı, var olan kaynaklar da verimli kullanılıyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 4 dönem Başhekim Yardımcılığı görevi yapan Sayın Kadir GÖRDELİ, 05.06.2023 tarihi itibariyle Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi  baştabibi olarak göreve atanmıştır.

Sayın GÖRDELİ, Ağız ve diş Hastanemiz içinde büyük kazançtır. Liyakat sahibi, yenilikçi, sempatik, yaratıcı,  sabırlı, dikkatli,  düzenli ve dinamik, yapısı, özellikle de hastalara ve yakınlarına karşı davranışı ve iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir.

Sayın Kadir GÖRDELİ ile yaptığımız her sohbette, evrensel değerlerin ve toplum vicdanın, insanların sağlık hizmetlerine eşit şartlarda ulaşmasını gerektirdiğini, kişiler arasında herhangi bir ayrım yapmadan hizmetine sunmak, beden ve ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek, hastaların acılarını dindirmek ve onları rahatlatmak, öncelikli görevleri olduğunu sıkça vurguladı.

Sayın GÖRDELİ ve ekibi yönetimindeki Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, “Tedarik Zinciri” çalışmaları, diğer hastaneler örnek teşkil edecek niteliktedir. Bu alandaki çalışmalar, bir plan dâhilinde yapılmakta,  malzemelerin satın alınması, depolanması, dağıtılması ve kullanım sonundaki atıkların değerlendirilmesi kalite de ön planda tutuluyor.

Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi, başarılı çalışmaları yanın da ödülleri ile de dikkat çekiyor. Türkiye’de ilk kez geliştirilen, “BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ”, ile Antalya’da yapılan, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde iyi uygulama örneği olarak seçilmişti

Eskişehir Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi,  Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan kurum Eskişehir’in nitelikle sağlık hizmeti veren kurumu haline geldi. Kurum, altyapıyı tamamladı, kaliteyi belirlemede, hasta memnuniyetini ön planda tuttu.  Bu başarılı çalışmalarının,  mükâfatını da ISO 9001-2000 Kalite Belgesi alarak gördü.

Ayrıca Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Avrupa’da da az sayıdaki” O-EMRAM” Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başardı ve Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi almaya hak kazandı.

Sayın Dt. Kadir GÖRDELİ ve ekibini kutluyoruz.