Evsel katı atık ücretlerinin makul seviyelerin üzerine çıktığını savunan Kepez, bu konuda belediyeye çok sayıda şikâyet ulaştığını dile getirdi. Emlak vergilerinde ise bazı bölgelerde yüzde 300’e varan artışlar yaşandığını ifade eden Kepez, bu artışların dar gelirli vatandaşlar açısından ciddi bir yük haline geldiğini vurguladı.
Belediyelerin sosyal adalet vurgusuyla hareket ettiğini öne sürdüğünü hatırlatan Kepez, uygulamalara bakıldığında bu söylemlerin pratikte karşılık bulmadığını savundu. Yerel yönetimlerin kendi yetki alanlarında emeklileri, asgari ücretlileri ve düşük gelirli kesimleri yeterince korumadığını belirten Kepez, asfalt ve kilit taşı katılım payları konusunda sundukları çözüm önerilerinin de dikkate alınmadığını söyledi. Katı atık tarifelerinin daha önce de meclis gündemine taşındığını hatırlatan Kepez, bu konuda uyarılarda bulunmalarına rağmen kalıcı bir düzenleme yapılmadığını ifade etti.
Konuşmasında Eskişehir’de yaşanan su kesintilerine de değinen Kepez, bazı mahallelerde saatlerce suya erişim sağlanamadığını belirtti. Suyun temel bir yaşam hakkı olduğunu vurgulayan Kepez, Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımları, su kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve uzun vadeli planlama konusunda yetersiz kaldığını öne sürdü.
Sarısungur Göleti’nin mevcut sorunları karşılamada yetersiz kaldığını dile getiren Kepez, olası bir senaryoda Porsuk Barajı’nın da ihtiyacı karşılayamaması durumunda Eskişehir’in su ihtiyacının nasıl ve nereden karşılanacağının belirsiz olduğunu söyledi. Kepez, su yönetimine ilişkin daha gerçekçi ve sürdürülebilir politikalar üretilmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.
Ak Parti’li Kepez’ten su yönetimi eleştirisi
Odunpazarı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Kepez, yerel vergilerdeki artışların vatandaş üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu belirterek belediye yönetimine eleştiriler yöneltti. Kepez, özellikle evsel katı atık bedelleri ile emlak vergilerinde yaşanan yükselişlerin sahada yoğun tepkilere neden olduğunu söyledi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar





