Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Akar, memurlara sağlanan personel servisi hizmetinin sona erdirilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Tasarruf tedbirleri ile ilgili konuşan Akar, “17 Mayıs tarihinde tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlandı. Bu genelge kapsamında bizim üçüncü dönem toplu sözleşme masasında elde ettiğimiz memurlar için sunulan personel servisi hizmetleri memurların elinden alınması durumu ile karşı karşıyayız. 10 yıldır devam eden toplu sözleşme masasında elde edilen bir kazanım maalesef bir tasarruf tedbiri genelgesiyle memurların elinden alınması durumu var. Bu durumla ilgili iptal edilmesi ile ilgili Danıştay’a başvuruldu. Emekten, alın terinden, elde edilen haktan tasarruf olmaz. Bu tasarruf tekrar gözden geçirilmeli” diye konuştu. 

Maalesef somut bir adım atılmış değil

Eskişehir’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan okullar ile ilgili konuşan Akar, “Eğitim öğretim yılı başlarken 6 tane okulumuz depreme dayanıksız çıkmasından dolayı boşaltıldı. Başka okullarda ikili eğitime geçildi. Bu okulların durumu ile ilgili somut bir adım atılmış maalesef değil. Maalesef bu da okullarda ikili eğitimi zorunlu kılıyor. Hızlı bir şekilde adım atılmalı. Tasarruf tedbirleri derken emekten tasarruf olmaz dedik, aynısını burada da söylemek istiyorum, eğitimden tasarruf olmaz. Eğitim hepimizin önceliği olmak zorunda. Eğitimin fiziki şartları iyileştirilmeli” şeklinde konuştu. 

Tüm üyelerimize teşekkür ederiz

Akar ayrıca yetkili sendika olduklarını belirterek, “Memur-Sen olarak Eskişehir’de 15 bine yakın üye sayısıyla neredeyse tüm hizmet kollarında yetkili sendika olduk. Sendikamızın böylesine güzel başarı elde etmesinde emeği olan tüm şube başkanlarına, yönetim kurullarına, üyelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı