Eskişehir’de ulaşımda Bas-Geç uygulaması başlıyor Eskişehir’de ulaşımda Bas-Geç uygulaması başlıyor

Emeklilerin kök aylıklarını artırarak ve en düşük emekli aylığını yükselterek maaşlarında iyileştirmeler yapacak 2 formül masada bulunuyor.

Sabah Gazetesi’nden derlenen habere göre, birinci formülde, refah payı ve enflasyonla birlikte oransal bir artış yapılacak. İkinci formül ise kök aylıklara seyyanen bir artış öngörüyor. 

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasına karşın 6 milyona yakın emeklinin kök aylığı bu tutarın altında kaldı. En düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli bir artışa gidilmesi de seçenekler arasında bulunuyor.

Emeklilere yapılacak iyileştirmeler, bütçe çalışmaları ve Meclis düzenlemeleri sonucunda netleşecek. Şu anda, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olduğu biliniyor ancak önemli bir kısmının kök aylığı bu tutarın altında bulunuyor. Bu nedenle, en düşük emekli aylığında daha da bir artış yapılması bekleniyor. Yaklaşık 6 milyon emeklinin emekli maaşının 10 bin lirayı geçmesi öngörülüyor. Kök aylık üzerinden mi yoksa kademeli bir artış şeklinde mi yapılacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi