Karatay, haklarında çıkan gözaltı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu haberlerin itibarlarını zedelemeyi amaçladığını öne sürdü.

Ocak ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Kahveciler Odası Başkanlığı görevine geldiklerini ifade eden Karatay, görevi devraldıkları süreçte oda şirketine ait çeşitli malzemelerin yerinde olmadığını fark ettiklerini söyledi.

Malzemelerin akıbetine ilişkin önceki yönetime soru yönelttiklerini belirten Karatay, kendilerine ürünlerin iade edildiğinin söylendiğini ancak buna ilişkin herhangi bir iade faturası ibraz edilmediğini iddia etti.

Yaptıkları araştırmalar sonucunda söz konusu malzemelerin oda şirketine ait araçla başka bir depoya taşındığını ve seçim sonrasında satıldığını tespit ettiklerini öne süren Karatay, konuya ilişkin görüntü, kayıt ve tanıkların bulunduğunu savundu.

Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Karatay, olayın yargıya taşındığını ifade etti.

Karşı tarafın da kendileri hakkında iftira suçlamasıyla savcılığa başvurduğunu belirten Karatay, oda sekreteri ve bir yöneticiyle birlikte ifadeye çağrıldıklarını, davet üzerine emniyete giderek ifadelerini verdiklerini söyledi.

Son günlerde bazı basın organlarında yer alan “gözaltına alındı” ve “evinden polis tarafından alındı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Karatay, “Biz ifadeye davet edildik ve gidip ifademizi verdik. Hakkımızda çıkan gözaltı haberleri asılsızdır” dedi.

Karatay, haberlerde açık adres bilgilerinin paylaşılmasının da kişisel haklarının ihlali anlamına geldiğini savunarak, bunun bir “itibar suikastı” niteliği taşıdığını öne sürdü.

Açıklamasında oda binasındaki güvenlik kameralarının fişlerinin söküldüğünü de iddia eden Karatay, bunun delillerin gizlenmesi amacıyla yapılmış olabileceğini ileri sürdü.

Seçim sürecinin geride kaldığını ve herhangi bir kişisel husumetlerinin bulunmadığını vurgulayan Karatay, amaçlarının yalnızca oda üyelerinin haklarını korumak olduğunu belirtti.

Karatay, tüm iddiaların yargı sürecinde netlik kazanacağını ifade ederek süreci hukuki zeminde takip etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Muhabir: Nilay Erdoğan