Şenlikte çocuklara geri dönüşüm, sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam konularında eğitimler verilirken, uygulamalı atölye çalışmaları ve eğlenceli etkinliklerle çevrenin korunmasının önemi anlatıldı. Öğrenciler, çevre temalı oyunlar ve etkinlikler sayesinde doğal kaynakların verimli kullanımı, atıkların azaltılması ve çevre dostu davranışlar konusunda farkındalık kazandı.
Etkinlikte konuşan Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, çevre sorunlarının tüm insanlığın ortak geleceğini tehdit ettiğini belirterek çevrenin korunması ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Yalçın, Türkiye’nin 2026 yılında COP31 İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmasının çevre ve iklim politikalarındaki kararlılığın önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı. Eskişehir’in doğal zenginlikleri, yeşil alanları ve çevreye duyarlı yaşam kültürüyle örnek şehirlerden biri olduğunu belirten Yalçın, çevresel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
“Dünya Bize Emanet” anlayışıyla gerçekleştirilen program, çocukların katıldığı etkinliklerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.





