Gayrimenkul piyasasında yaşanan artışla birlikte 1+1 ve 2+1 dairelerin kira bedelleri önemli ölçüde yükselirken, üniversite bölgelerinde talebin fazla olması fiyatları yukarı çekiyor. Öğrenciler, “Eskişehir eskiden daha uygundu, artık geçinmek zorlaştı” diyerek artan maliyetlerden şikâyet ediyor.
Öte yandan sosyal yaşam giderleri de cep yakıyor. Kafe ve restoran fiyatlarının yükselmesi, özellikle gençler arasında harcamaların kısıtlanmasına neden oluyor. Şehir merkezindeki popüler mekanlarda fiyatların diğer daha büyük şehirlere yaklaştığı belirtiliyor.
Bazı vatandaşlar ise maaş artışlarının yaşam maliyetindeki yükselişi karşılamadığını dile getiriyor. Eskişehir’de yaşayan ve en az iki kişi çalışan kesim ise, “Gelirimiz aynı hızda artmıyor ana Eskişehir’de her şey çok pahalı olmaya başladı. Bu yüzden tasarruf yapmak zorunda kalıyoruz” şeklinde görüş bildiriyor.





