Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık sektöründe üretici desteklerini çeşitlendirerek devam ettiriyor. Arıcılık Kayıt Sistemi kaydı olan veya arıcılık yapan yetiştiricilere yönelik başlatılan Arı Keki Desteği Projesi, Eskişehir'in 12 kırsal ilçesinde başvuru yapan arı yetiştiricilerine Arı Keki temin etti.

Toplam 226 yetiştirici, 12 kırsal ilçede destek almaya hak kazandı ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından 1885 kilogram Arı Keki dağıtıldı. Arıcılar, bu destek nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkürlerini iletti.

Arıcılar, kış aylarında arıların yeterli beslenemezse güçlü koloniler oluşturamadıklarını ve bunun da bal üretimini etkilediğini belirtti. Arı Keki'nin verim artışı ve üretimin devamlılığı için önemli olduğunu vurgulayan arıcılar, destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ettiler.

Arı Keki dağıtımı 12 kırsal ilçenin ardından Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri ile mahallelerinde faaliyet gösteren arı yetiştiricilerine de devam edecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerini güçlendirerek arıcılığı desteklemeye devam ediyor.

Muhabir: Fatih Arduç