Siyah kırmızılı kulüp için birlik-beraberlik söylemlerinin artık hayata geçmesi için gerekli adımların atılmasını bekleyen Eskişehirspor sevdalıları belediye başkanlarına çağrıda bulunarak biran önce harekete geçmek için görüşmelerin hızlanmasını bekliyor.

Heyette kimler olacak?

Öncelikli olarak Üst Kurul heyetinin ilk görevi siyah kırmızılı kulüpten alacağı bulunan isimlerle karşılıklı birebir görüşme gerçekleştirerek biran önce kulübün içinden çıkılmaz mali tablosunu düzeltmek için adımlar atılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin başkanlığında belediye başkanları Kazım Kurt ve Ahmet liderliğinde yapılan toplantılarda gündeme gelen Üst Kurul oluşturulmasını gecikiyor.

Bu salondan olmaz!

Siyah kırmızılı kulübü içinde bulunduğu borç batağından çıkması için kolları sıvayanların hızlı hareket ederek transfer dönemi bitmeden mutlaka belediye başkanlarının heyet oluşturması bekleniyor. Ne var ki söz konusu toplantılara davet edilen ve ne hikmetse Eskişehirsporluluk dersi vermek isteyenlerin son genel kurula bile katılmamaları herkesi umutsuzluğa itiyor. Bu nedenle bu salondan heyet olmaz deniyor.

Borçlar çözülmeli!

Eskişehirspor’un geleceğini sağlamlaştırabilmek için kulübün mutlaka 433 milyon TL’lik borcunun yapılacak ziyaretler ve görüşmeler sonrasında yarı yarıya indirilmesi halinde yeni yönetimde hem rahat bir nefes almış olacak hem de hedeflenen şampiyonluğun ardından profesyonel liglere dönüşün kolay sağlanacağına inanılıyor. Söz konusu borçlar ile mevcut yönetim değil Üst Kurul heyetinin adımları bekleniyor.

Yönetim karışmıyor

Başlatılması planlanan ‘borç silme’ işlemiyle ilgili olarak Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ulaş Entok ve ekibi söz konusu olaya karışmayacak. Yönetim öncelikli olarak oluşturulacak yeni ekip için adımlarını sıklaştıracak. Borçların silinmesiyle ilgili olarak Üst Kurul şehirde kapı kapı gezerek hem borçların silinmesi için yoğun mesai harcayacak, hem de Eskişehirspor’a maddi ve manevi destek arayışlarına öncülük edecek.

Kaynak: Spor Servisi