Anadolu'nun en önemli arkeolojik alanlarından biri olan Frig Vadisi, son dönemde ilginç bir olay ile gündeme oturdu. Bu bölgede, Midas Kralı'nın yaşadığı düşünülen kalıntılar arasında, dünya çapında yankı uyandıracak bir tartışma alevlendi.

Kütahya’nın Sesi Gazetesi’nin haberine göre tartışmalar, Eskişehir, Afyon ve Kütahya arasında yer alan iki farklı yapının benzerliği üzerine yoğunlaşıyor. Eskişehir'deki Yazılıkaya'da bulunan üç katlı taş oyma bina ve Afyon'un İhsaniye ilçesindeki sınırları içerisinde yer alan beş katlı taş oyma bina, her ikisi de apartman görünümü veriyor. Eskişehir’de bulunan yapının gerçek bir apartman görünümünde olduğu fotoğraflarda da görünüyor. Ancak, Afyon'daki yapının dünyanın ilk apartmanı olarak tanıtılması, bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Eskişehir’deki antik apartman ne olacak? 

Eskişehir'de bulunan yapının detaylı incelendiğinde, modern bir apartman görünümünde olduğu görülüyor. Yapının dış kısmında merdivenler üçüncü kata çıkarken, en üst katta günümüz teras katlarına benzer bir yapı bulunuyor. Bu özellikleriyle Eskişehir'deki yapının daha fazla apartmana benzediğini savunan vatandaşlar, konunun acilen araştırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi