Giresun Adası'nın tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları tarafından da kullanılmış ve her dönemden izler barındırmaktadır. Adada bulunan surlar, kuleler, manastır, tarihi pişmiş toprak fıçılar ve bazı yapı temelleri, geçmişin izlerini günümüze taşımaktadır. Giresun Adası sadece tarihiyle değil, doğasıyla da büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Adada Akdeniz defnesi ve Yalancı Akasya başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türü bulunmaktadır. Ayrıca, adada karabatak ve martılar doğal olarak üremekte ve göçmen kuşlar da dinlenme noktası olarak kullanmaktadır.
Giresun Adası, mitolojik hikayeler ve efsanelerle de doludur. Herkül'ün ve Argonotların Altın Post Efsanesi, Kral Mitridates'in Kızı ve Çoban Hikayesi, Hz. Yusuf'un Altın Heykeli ve Amazon Kadınları Efsanesi gibi hikayeler, adanın gizemli atmosferine katkıda bulunmaktadır.

Giresun Adası’nda yaşayan var mı?

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen adanın tek bir hükümdarı 60 yaşında eşiyle yaşayan bir adam. Giresun Valiliği'nin izniyle adadaki kulübesinde yaşamını sürdürüyor.

Giresun Adası’na gidilir mi?

Yaşlı çiftin dışında adada yaşayan insan yok fakat gerekli güvenlik koşulları sağlandığı sürece deniz ulaşımı ile adayı ziyaret edip, tarihi ve doğal dokusunu görmek mümkün.

Kaynak: Haber Merkezi