Recep Toptaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

Yalaz: Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz Yalaz: Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz

Madenci; dünyanın en zor işini yapan, yerin yüzlerce metre altında her an ölüm tehlikesi ile zor şartlarda çalışarak, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan cefakar, çilekeş vatan sevdalılarıdır.

İş güvenliği adına hiçbir tedbiri olmayan kaçak maden ocakları ve denetimi yapılmayan maden ocakları ölümlü faciaların oluşmasına sebep olmaktadır. İhmaller, su istimaller ve adam kayırmalar sonucunda 5 bine yakın maden şehidimizin olduğu ülkemizde bu faciaların çoğunun özel maden ocaklarında yaşandığı tespit edilmiştir. 

Uzmanların defalarca yaptığı uyarılara rağmen madenlerde gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması ve iş güvenliği konusunda yaptırımların caydırıcı bir şekilde hayata geçirilmemesi ve suçluların hak ettiği cezayı almaması bu faciaların yaşanmasında en büyük etken olmuştur. Bu nedenle insanlık ve ülke ekonomisi için büyük değer taşıyan madencilerimizin iş güvenliği, iş sağlığı konusunda gerekli caydırıcı yasaların çıkartılması ve hak ettikleri ücretlerin ödenmesi ve tüm haklarının verilmesi madencilere olan vefa borcumuzdur”

Kaynak: Haber Merkezi