Sedefi kesin olarak yok edemezsiniz ancak bu yollarla kontrol altına alıp şikayetlerinizi hafifletebilirsiniz. Gelin sedef için neler yapılabilir birlikte inceleyelim;

Sedef neden olur? 

Sedef rahatsızlığı kesin bir sebebi olmamakla birlikte genel araştırmalara göre stres, beslenme alışkanlıkları, yaşam şekilleri, alkol, sigara gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Kesin bir tedavi şekli de bulunmayan sedef hastalığı, ilaç ve kremlerle hafifletilmeye çalışılıyor ancak bu tedavilerle kesin bir sonuç beklememek gerekir. Ancak tabi ki kremler, ilaçlar bazı ürünlerle sedefi kontrol altına alabilirsiniz. Bu yollarla kaşıntı, ağrı ve kuru görüntünün önüne geçebilirsiniz. Sedef tüm vücutta görülebileceği gibi görülme yerleri ve sıklığı kişiden kişiye değişmekte. Sıklıkla saç derisi, eklem yerleri, diz ve dirsekler, kasıklarda görülebilmekte. 

Sedefe en iyi gelen ürünler nedir?

Çay ağacı yağı yara, kesik ve ağrılara iyi geldiği bilinmektedir. Bu nedenle saç derinizdeki sedeften şikayetçiyseniz çay ağacı yağı içerikli şampuanlar tercih etmeniz önemli. Aynı şekilde diz, dirsek kasıklar yani vücudunuzdaki sedef yaraları için de çay ağacı yağı içerekli duş jelleri, losyonlar, kremler tercih etmelisiniz. Öte yandan çay ağacı yağı da alıp uygulayabilirsiniz ancak yağı doğrudan uygulamayın mutlaka suyla seyreltin. 

Zerdeçalın çok faydaları olan bir besin olduğu biliniyor. Bu faydaları arasında sedefi kontrol altına almakta var. Antiseptik özelliği sayesinde zerdeçal şikayetlerinizin azalmasını sağlayacak. Yemeklerinize bir kaşık zerdeçal ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi