Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf ile ilgili açıklamalarında önemli başlıklar var, ancak bu tedbirler hem kamuoyu vicdanını rahatlatmak hemde tasarruf tedbirleri bakımından yeterli değildir. Farklı kurum yada kurullardan Yönetim Kurulu üyeliği adı altında bir kaç maaş alanların tek yerden maaş alması ile ilgili bir açıklama olmadı. 

Yine milletvekili maaşları yada astronomik maaş alan bazı kurumların yöneticilerinin maaşlarına müdahale edilmesi, sınırlandırma getirilmesi ile ilgili bir açıklama'da yapılmadı. 

Bunlar milletimizin beklediği kamuoyu vicdanında rahatlatılacağı önemli düzenlemeler. Bu konuda acilen ayriyeten bir açıklama ve düzenleme yapılması hem kamuoyu vicdanının rahatlatılması hemde tasarruf tedbirleri bakımından önemli olacaktır.
Bu arada Devletin kurumu olarak vatandaşa ucuz hizmet sunmak amacıyla açılan ancak üç harfli marketlerden bile daha pahalı ürün satan Tarım Kredi Kooperatiflerinin yönetimine acilen el çektirilmeli, orada' da huzur hakkı verilen Yönetim Kurulu üyelikleri kaldırılmalı ve Tarım Kredi Kooperatifleri enflasyonla mücadele konusunda  Türkiye'ye örnek olacak hesaplı bir market haline getirilmelidir”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı