Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın, Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirileri hız kesmeden devam ediyor.

Sayın Çalışkan, bu sefer de şehirde kapalı durak sisteminin bulunmamasını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesini topa tuttu.

Çalışkan’ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Her defasında üzülerek belirtiyoruz fakat Eskişehir’de maalesef halkı düşünen bir belediyecilik anlayışı yok. Aksine halkı düşünmeyen bir belediyecilik anlayışı mevcut. En basit örnekle, özellikle yoğun kalabalığın olduğu Odunpazarı durakları, Çarşı tramvay durağı, Belediye tramvay durağı ve Eski Otogar durağı dahil şehrimizde, 1 tane dahi kapalı durak sistemi yok. Buralara ivedi şekilde kapalı durak sistemi yapılmalı. Eskişehir, özellikle kışın dondurucu zemheri soğuklarının olduğu, yazın ise kavurucu sıcakların yaşandığı bir yer. Vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullanacakları zaman dört mevsim bu olumsuz hava koşullarından etkilenmek zorunda bırakılıyor.

Komşularımız Afyon, Bilecik, Kütahya ve Bozüyük’te dahi akıllı durak sistemleri mevcut. Ayrıca bu sistemler de 5-6 sene önce kurulmuş. kapalı duraklar içinde bulunan ısıtma ve soğutma sistemleri, sınırsız internet, ücretsiz cep telefonu şarj sistemi vb. kolaylıklar sayesinde konforlu bir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bu konfor Eskişehirlilere neden çok görülüyor? Güzelim şehrimizde neden 1 tane dahi kapalı durak sistemi yok? Çok mu pahalı, çok mu meşakkatli? Ya da seçim yaklaşınca mı bazılarının aklına gelecek? Algıyla ve popülist söylemlerle görüldüğü gibi belediyecilik bir yere kadar.”

***

Evet efendim Zihni Çalışkan’ın açıklamalarını okudunuz.

Sayın Çalışkan’ın suya yapılan astronomik zam kararında olduğu gibi, akıllı durak sistemi konusundaki eleştirilerinde son derece haklı olduğu bir gerçek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in her daim ‘Avrupa Şehri’ olarak lanse ettiği Eskişehir’e yakışmayan bir durak sistemine sahip olduğumuz muhakkak.

Ne var ki Sayın Çalışkan sorunu dile getirirken komşu illeri örnek vermeseydi daha iyi olurdu derim.

Neden derseniz karşı cepheden birisi de çıkıp merkezi idarenin Eskişehir ile komşu illere yaptığı hizmetleri kıyaslamaya kalkarsa ne olur?

Havalimanından ölüm yolu denilen karayollarına kadar pek çok soruna dair komşu illerle bir kıyaslama yaparsa, yanıtlaması oldukça zor olur.

Dahası çok net gol olur.

***

Neyse diyelim birilerine sufle vermiş olmayalım efendim…

Sonuç olarak Başkan Çalışkan’ın, özellikle son dönemde belediye hizmetlerine yönelik eleştirilerinin oldukça yerinde olduğu muhakkak.

Velakin karşı kanadın hizmetlerine olduğu kadar, kendi idarelerince gerçekleştirilmesi gereken hizmetlere de aynı hassasiyeti göstermesi son derece önemli.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Beni benden öğren, herkese aynı değilim.

  • NAZIM HİKMET