Bugün kulislerde oldukça sık dile getirilen bir konuya açıklık getireceğiz.
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın, önümüzdeki seçimlerde ESO’ya yeniden aday olmayacağı yönünde yorumlar yapıldığına gün aşırı şahit oluyorduk.
ESO seçimlerini kazanan Sayın Kesikbaş’ın, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı seçimlerini kaybetmesi bunun başlıca sebebi olarak öne sürülüyordu. EOSB gücünü arkasına alamamış bir ESO Başkanlığının icraat gücünün oldukça sınırlı olması bu konuda en önemli faktör olarak ileri sürülüyordu.
Bununla birlikte Sayın Kesikbaş’ın Sanayi Odası yönetiminde yer alan bazı dostlarıyla ters düşmesi de aday olmayacağı yönündeki iddiaları güçlendiriyordu.
Bu iki faktörün yanı sıra Sayın Kesikbaş’la baş başa yaptığımız bir sohbette yeniden aday olmayabilirim demesi de işin tuzu biberi olmuştu.
Ne var ki ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın geçtiğimiz günlerde ES TV ekranlarından yaptığı açıklama, kafalardaki soru işaretlerinin kalkmasına imkan sağladı.
Önümüzdeki Sanayi Odası seçimlerinde aday olacak mısınız sorusuna Sayın Kesikbaş’ın yanıtı ‘NASİPSE ADAYIZ’ şeklinde oldu.
Nasip tanımını ise ölmez sağ kalırsak minvalinde ifade ettiğinin de altını çizerek, aday olduğunu net bir şekilde açıklamış oldu.
Almış olduğu adaylık kararının kendisine hayırlı olmasını dileriz.
Ne var ki önümüzdeki seçimlerde Celalettin Kesikbaş ile muhtemel rakibi EOSB Başkanı Nadir Küpeli ile arasında çok çetin bir mücadele yaşanacağı kesin diyebiliriz.
                                                                     ***
İlgili programda Sayın Kesikbaş’a kritik bir soru daha sorulduğuna şahit olduk: ‘Adınız siyasetle de anılıyor, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığında isminiz geçiyor bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?’
Celalettin Kesikbaş’ın bu soruya yanıtı şu şekilde oldu: “Şu an için çok uzak görüyorum. Siyaset farklı bir mecra. Eskişehir’de bu işi iyi yapan siyasetçiler de var. Lakin her başarılı insan siyasete girecek diye bir şey yok.
Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı veya siyasete yakıştırılmam konusunda keyif aldığımı da söyleyebilirim. İnsanların böyle bir teveccüh göstermesi güzel bir şey.”

Evet efendim…
Celalettin Kesikbaş’ın açıklaması bu şekilde. 
Sayın Kesikbaş’ın yukarıdaki ifadeleri sonrasında farklı tanımlar kullanmak mümkün:
Celalettin Kesikbaş, ‘siyasete açık kapı bıraktı’ ya da ‘siyasete göz kırptı’ diye güzel başlıklar da atılabilir. Bendenize sorarsanız, bu tanımların tamamının üstünü çizin derim.
Köşemizin müdavimleri, bu konuyu daha önceleri de kaleme aldığımızı hatırlayacaklardır. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın gönlünde Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğunu daha önceleri de bu satırlarda dile getirmiştik. Bununla birlikte Sayın Kesikbaş’ın son açıklamalarını da göz önüne alırsak teklif gelirse Sayın Kesikbaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı kesin diyebiliriz.
Bu konu tartışmaya kapalıdır derim.
Konuşulması ve tartışılması gereken hangi partiden aday olur?
Tartışılması gereken budur efendim.
Yorum sizlerin…
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:
Nasıl olsa düşüneceksin, o zaman büyük düşün. 
Donald Trump