AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Kepez tasarruf tedbirleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hükümetin çıkarmış olduğu tasarruf genelgesi sanki ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyormuşuz gibi muhalefetin ortalığı ayağa kaldırmaya çalışması bence çok anlamlı değil. Tasarruf genelgeleri geçmişte de çıktı. Tasarruf genelgesi sadece CHP’li belediyeleri baskı altında tutmak veya muhalefet belediyelerini sıkıştırmak için çıkarılmış bir genelge gibi sunulması bence yanlış” dedi.

Festival giderlerinde, eğlencelerde kısıtlamalara gidilecek

Kepez, “Türkiye’de şu anda sadece CHP’li belediyeler yok. Diğer partilerden de var. Genelgede ‘Yatırımlar durduruluyor, hiçbir şey yapılmayacak, belediye kilit taşı yapamaz, asfalt dökemez’ bu tür bir şey yok ama temsil ağırlama, tören, festival giderlerinde, eğlencelerde vs. birtakım kısıtlamalara gidilecek. Diğer kamu kurumları için de geçerli olan bir şey. Bunları yeni bir şeymiş gibi gündeme getirmeye ben çok olumlu bakmıyorum” diye konuştu. 

Ekonomide sıkıntı olduğu için bu genelgeler yayınlanıyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise tasarruf tedbirleri genelgesi ile ilgili şu ifadelere yer verdi, “Tasarruf genelgesi niye çıkar? Bir sıkıntı var onun için çıkar. Ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntı olduğu için bu genelgeler yayınlanıyor. Ama Tasarruf Genelgesi’ne uygun hareket edilmediği için ekonomi düzelmiyor. Evet Sayın Kepez’in dediği gibi bütün dünyada bir ekonomik sıkıntı var. Ama dünyadaki ekonomik sıkıntıya ve kendi aralarında savaş olmasına rağmen Rusya ve Ukrayna’da enflasyon birinde yüzde 9 birinde yüzde 7. Bizde enflasyon resmi rakamlara göre yüzde 70’in üzerinde. Burada sorun var” 
 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı