İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy, Şehir Gazetesi'nin 17. yılını kutladı.

ŞEHİR Gazetesi’nin 17. Yılı Hayırlı Olsun

Prof. Dr. Ömer Adil ATASOY

Zaman zaman “Konuk Yazar” olarak sayfalarında yer aldığım Şehir Gazetesinin 17. Kuruluş Yılını Gazete’nin sahibi, yönetici ve baş yazarı Murat KESKİN’in şahsında kutlar, tüm gazete çalışanları, yazarları, Eskişehir’imiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.

2015 yılından bu yana İstanbul’da bir Vakıf Üniversitesinde devam eden Hocalık görevim nedeniyle Eskişehir’den mekan itibariyle uzakta sayılırım. Ama Eskişehir’den ayrı olsam da her günüm genellikle Eskişehir’de ne olup bittiğini öğrenmekle başlar. Başvurduğum en güvenilir haber kaynağı Şehir Gazetesi ve Murat KESKİN’in araştırmacı gazetecilik ve doğru gözlem mahsulü günlük yazıları olur. Bu güvenin sebeplerine gelince: Murat KESKİN’i ve Ailesini iyi tanıyor olmam; Babası Fahri KESKİN, büyük amcası İbrahim KESKİN ve erken denilecek bir yaşta kaybettiğimiz amcası Bülent KESKİN ile yakın arkadaşlığım ve dostluğum bu güven duygusunun sebeplerinden biri sayılabilir.

Murat, Babası Fahri KESKİN kardeşimin ve Aile Büyüğü ve aydın kişiliği ile zamanımızın kanaat önderlerinden biri olan hepimizin Ağabeyi; hayır ehli, tarihine ve geçmişine duyarlı, vakıf insan Orhan KESKİN Beyin yakın ilgisinden ve rehberliğinden yararlanmıştır. Bu bakımdan bir Orhan KESKİN kişiliğine ve duyarlılığına sahiptir diyebilirim. Babamın yakın dostu, Rahmetli Dedesi Ahmet Amca vefat ettiğinde amcası Fatih KESKİN kardeşimiz küçük yaşta idi. Baba emaneti olarak ağabeyleri ayrı ayrı her biri ona bir “Baba ihtimamı” gösterdiler. Kendilerinden ayrı tutmadılar. Fatih bugün, Eskişehir’deki sayılı girişimcilerimizden biri olarak kendi yolunda ilerliyor. Allah Ahirete intikal edenlere rahmet eylesin; sağ olanlara sağlık, selamet nasip etsin.

Ağabeyi Prof. Dr. Ahmet KESKİN ne kadar sakin tabiatlı ise Murat aksine Babası Fahri KESKİN kardeşim gibi doğrucu, tez canlı ve atak bir tabiata sahiptir. Bu sebeple yerinde duramayanlar kategorisine dahildir. Düğünü sırasında genç damat Murat’ı biraz gözlemlemiştim. Murat, damat masasında oturmak yerine fırsat buldukça düğün salonunun dört bir yanında dolaşıyor, birilerine şu veya bu şekilde talimatlar vermeye devam ediyor idi. Bu özelliği bence, Murat’ın “Gazetecilik Mesleğinde” başarılı olmasının temel sebeplerinden biri olsa gerektir.

Değerli Murat KESKİN ve Ailesine sağlık ve mutluluklar; Şehir Gazetesine, Eskişehir sınırlarını aşması dileği ile nice başarılı yıllar dilerim.