Bugün oldukça güzel bir haberle karşınızdayız efendim…

Sadece Eskişehir’in ya da ülkemizin değil, dünyanın en önemli kültür miraslarından Frig Vadisi ve Midas Anıtı için önemli bir aşama daha geçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in konuyla ilgili açıklamasına gelin hep birlikte kulak verelim:

 “Frig Vadisi ve Midas Anıtı eserleriyle, güzel ve büyüleyici doğasıyla, efsunlu vadisiyle inşallah turizmde hak ettiği yere ulaşacaktır. Şehrimiz için önemli bir turizm destinasyonu olan Frig Vadisine güvenilir ve konforlu ulaşımın sağlanması için başlattığımız yol çalışmasında İller Bankası’ndan talep ettiğimiz kredinin onaylanması, son etap çalışmalarımızı da hızlandıracak. Kredinin verilmesi konusundaki yakın ilgisi ve desteği nedeniyle Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkür ediyorum. Eskişehir turizmine büyük ivme kazandıracak yolun tamamlanması ile başta Han ilçemiz olmak üzere bölgede önemli bir turizm hareketliliği olacaktır. Bunun da bölge halkının ekonomik yönden kalkınmasını ve Eskişehir’in turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağını düşünüyorum. Kent merkezindeki şehir turizmi ile iç turizmde önemli bir aşamaya geldiğimizi şehrimizdeki turist hareketliliğinden görebiliyoruz. Şimdi de Frig Vadisi bölgesinin en acil ihtiyacı olan yol konusunun çözülmesi ile çok önemli bir aşamaya daha geçiyoruz.”

Evet efendim Sayın Büyükerşen’in açıklaması bu şekilde…

***

Gerek Eskişehir’in turistik gelişimi gerekse bölge halkının ekonomik kalkınması adına oldukça önemli bir konuda sona doğru hızla yaklaşılıyor.

Ne var ki pek çok konuda olduğu gibi bu önemli projeye de finansman ihtiyacı doğdu.

 Bu suretle Büyükşehir Belediye Meclisi 26 Temmuz 2022 tarihinde İller Bankası’ndan 15 milyon TL’lik kredi talebinde bulundu.

Geçtiğimiz gün kredi onaylandı ve bu önemli projenin önü açıldı.

***

Kredi noktasında Ak Parti Milletvekili Nabi Avcı’nın destek verdiğini, Yılmaz Büyükerşen’in açıklamalarından öğrenmiş olduk.

Sayın Avcı, kendisine yakışanı yapmış ve oldukça şık bir harekette bulunmuş. Diğer yandan Sayın Büyükerşen de büyük bir nezaketle Nabi Avcı’ya teşekkürlerini iletmiş.

Böylesi durumlara, siyaset sahnesinde çok sık rastlayamadığımız muhakkak.

Bu suretle hocalarımızı gösterdikleri bu örnek dayanışmadan dolayı kutlamak boynumuzun borcu.

Her iki isim de sağ olsun, var olsun…

Dileriz ki başkalarına da örnek olsun…

GÜNÜN SÖZÜ:

Düşman, karşında elinde kılıçla duran değildir. Arkasına hançeri saklayıp yanında durandır.

  • PAULO COELHO