Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu.
Belediye borçlanmalarında uygulanan çifte standarttan, Eskişehirspor’un siyasetin arka bahçesi yapılmak istenmesine kadar pek çok konuda görüşlerini paylaştı.
Kurt’un açıklamalarını toplam on adet konu başlığı altında topladık. Ne var ki özellikle Millet İttifakının paydaşları ile ilgili konularda, neden Kazım Kurt’tan bir başkası çıkıp da açıklama yap-a-mıyor diye kendimize sormadan edemedik.
Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve CHP’nin Eskişehir milletvekilleri.
Gerçek şu ki; madem aktif siyasetteler, böylesi önemli konularda suskunları oynamaktan vazgeçmeliler…
***
Neyse diyelim; konumuza geçelim.
Başkan Kurt’un açıklamalarında dikkat çeken bir konu başlığı var ki gelin hep birlikte değerlendirelim
Kurt, yerel seçimlerde ittifak olup olmaması ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“8-9 ay sonra yerel seçimler olacak. Yılbaşı civarında adaylar belli olmaya başlar. Eskişehir’de biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2019 seçimlerinde İYİ Parti’yle ittifak yaptık. Ama ne yazık ki Odunpazarı’nda ittifak olmadı. Dolayısıyla ben ittifakın yerel seçimde katkısı ne olur onu yaşamadım bilmiyorum. Tersine ittifak ortağı olduğu halde Odunpazarı’na aday çıkarılmasının zararını gördüm. Çünkü pek çok mahallede hemşerimiz farklı şeyler sordu farklı şeyler konuştuk. Biz esas belediyecilik anlamında söylemlerimizi daha az anlatabildik. O nedenle ittifakın ben zararını gördüm.”
***
Evet efendim; açıklamayı okudunuz.
Başkan Kurt’un ‘Ben ittifakın yerel seçimde katkısı ne olur onu yaşamadım bilmiyorum’ ifadesi bir gerçek. Durumu daha iyi anlayabilmek adına 2019 yerel seçimlerinde ne olduğunu bir kez daha hatırlamak gerek.
İYİ Parti 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın ortağıydı. Başta büyükşehirler olmak üzere pek çok şehirde ittifak ortağı olan CHP’nin adayını destekleme kararı almıştı.
Eskişehir’de de benzer bir rota izleyen İYİ Parti, nedendir bilinmez ama Odunpazarı Belediye Başkanlığı seçimlerine kendi adayı ile katılmıştı.
O dönem bu garip durumu neredeyse kimseler de sorgulamamıştı.
Seçim sonucunda; CHP’nin ittifak ortağı olan İYİ Parti yüzde 4’e yakın oy almasına rağmen, Başkan Kurt seçimi yüzde 48,44 gibi oldukça yüksek bir oy oranıyla kazanmayı başarmıştı.
***
Evet efendim…
Şimdilerde bazı CHP’li belediye başkanlarının ‘İYİ parti aday çıkarırsa ne olacak’ diye yaşadığı tedirginliği, Kazım Kurt bir önceki yerel seçimlerde fazlasıyla tecrübe etmişti.
Başkan Kurt’un röportajda yer verdiği “8 ay sonra yerel seçimler olur kim çıkıyorsa çıkar karşımıza herkese hodri meydan deriz” çıkışı belki de bu özgüvenin eseriydi.
Haddızatında; en zor şartlar altında bile kazanmayı başarabilmişti…
Yorum sizlerin.
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…
GÜNÜN SÖZÜ:
Hayatta öyle şeyler yap ki; kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin.
- Che Guevara