Eskişehir’in meşhur gezinti alanlarından biri olan Hamamyolu Caddesi otopark ücreti vermek istemeyen araç sürücülerinin uğrak yeri halinde çevrildi. Tam kapanma uygulamasının başlamasıyla birlikte sokağa çıkma izni bulunan araç sahipleri Hamamyolu’nu açık hava otoparkından farksız bir hale getirdi.
Onlarca mağazanın faaliyet gösterdiği ve insan kalabalığından geçilmeyen caddeye bırakılan ve uzun süre alınmayan araçlarda bölge sakinlerinin tepkilerine yol açtı. Cadde üzerinde ikamet eden vatandaşlar, yapılan araç parklarına karşı yetkilileri de göreve davet ettiler. Caddeye günün her saatinde araçların girip çıktığına dikkat çeken bölge sakinleri “Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Hamamyolun da kapanma ve kısıtlama günlerinde giren araçlar kaldırımlara zarar veriyor. Onlarca lira harcanarak döşenen kaldırım taşları yerinden oynuyor. Araçların caddemize girmesinin engellenmesini istiyoruz” şeklinde dert yandılar.
Şimdi kapanmanın ardından Hamamyolu’nun şerit çekilen bölümlerinin bile insanlar tarafından nasıl işgal edildiği görülebilir. Covid unutulmuş görüntüler herkesi ürkütüyor. Lütfen herkes kurallara uysun, uyalım. Yoksa bu günleri çok ararız.