Köşemizin müdavimlerinin hatırlayacağı üzere ‘Belediye Başkanlarının Bir Yıllık Karnesi’ başlıklı köşe yazımızla, başkanların yerel seçimlerden bugüne geçen süreçte ortaya koymuş oldukları performansları enine boyuna analiz etmiştik.

Söz konusu yazımızda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin mevcut temposuyla, seçim öncesi sözünü verdiği 70’ten fazla projesini hayata geçirmesinin imkansız olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmeyi yapmıştık:

“…

Bunlar ajandamızın başında yer alan sözlerinden sadece bir kaç tanesi.

Geride ise yaklaşık 70 tanesi…

Açıkçası Başkan Ünlüce’nin karakterini az çok biliyorum ve bu suretle verdiği sözleri yerine getirmek için çaba göstereceğine de adım gibi eminim. Ancak bu hızla giderse, sözlerini yerine getirmesi yaklaşık 25 yılı bulabilir. Hadi daha iyimser bir tahminle 20 yıl diyelim.

Ama kesinlikle önümüzdeki dört yıl değil efendim…

Unutmadan; ‘Kent Lokantası’ adı altında birkaç tane dükkan açarak günü kurtardığı sanıyorsa, fazlasıyla yanıldığını da belirtmek isterim.”

                                                           ***

Evet efendim; bu değerlendirmemizin hemen ardından benzer bir tespit de Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce’den gelmişti.

Ölce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce’nin 1 yılık performansını değerlendirdiği açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

 “Ayşe Ünlüce için aday gösterilmiş olması hasebiyle zamanında bir tweet atmıştım ve davul Ayşe Ünlüce’de ama tokmak acaba Yılmaz Büyükerşen’de mi olacak demiştim. Fakat şu anki tabloya baktığımızda görüyoruz ki, davul da Ayşe Başkan’da, tokmak da Ayşe Başkan’da. Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir’deki faaliyetlerine bakıyorum, arı gibi çalışıyor. Fakat davulda da ses yok, petekte de bal yok. Ben böyle tanımlıyorum. Ama ümitliyim. Umut vaat ediyor. Öyle görüyorum. Çünkü çalışkan biri. Fakat seçim öncesindeki vaatlerine bakıyorum, üzerinden bir küsur sene geçti. Gerçekleştirilenlere baktığımda, dediğim gibi, ortada bal yok.”

                                                             ***

Derken; Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Faruk Güler de yerel seçimlerden sonra geçen bir yıllık süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye hizmetleriyle ilgili görüş ve önerilerini paylaşan Sayın Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin çalışmalarıyla ilgili olarak ‘ümit verici ama yeterli değil’ değerlendirmesinde bulundu.

                                                               ***

Evet efendim…

Görüldüğü üzere; Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin geride kalan bir yıllık performansı ile ilgili düşünceler pek farklı değil.

Açıkçası beklentilerin oldukça gerisinde.

Tamam; Sayın Ünlüce ile ilgili bu değerlendirmeyi AK Parti yapmış olsaydı, bu durumun siyasi rekabetten kaynaklandığı söylenebilirdi.

Ne var ki söz konusu siyasi parti temsilcilerinin, böyle bir kaygıyla hareket etmedikleri bir gerçek.

Dolayısıyla Başkan Ünlüce’nin, farklı kesimlerden gelen bu uyarıları mutlaka dikkate alması gerekiyor.

Ve şu da bir gerçek ki siyaset hataları asla affetmiyor.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Tecrübe, insanların hatalarına verdiği isimdir.


- Oscar Wilde