2025 yılı geride kalırken, Eskişehir’in kronikleşmiş sorunlarıyla ilgili umutlarımız da yeni seneye kaldı.
Adı ölüm yoluna çıkan Eskişehir-Afyonkarahisar ve Alpu ilçe yollarının yapılması,
Hasan Polatkan Havalimanının yurt içi tarifeli seferlere açılması,
Yüksek hızlı tren seferlerinde Eskişehir’e hak ettiği kontenjanın sağlanması,
Çile yolu haline gelen çevre yolu konusunda somut adımlar atılması…
Ve daha pek çokları…
***
Söz konusu sorunların çözümü konusunda asli görev elbette iktidar partisi milletvekillerinde.
Ki AK Parti’nin Eskişehir milletvekilleri arasında, geçmişte Bakan olarak görev yapmış ve Ankara’da önemli ağırlıkları olan Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan gibi iki güçlü ismin olması bu konuda önemli bir şans.
Bunun yanı sıra siyaset basamaklarını olağanüstü bir hızla çıkarak AK Parti’nin son MKYK listesinde de yer almayı başaran ve oldukça etkili bir milletvekili olan Nebi Hatipoğlu da tuttuğunu koparan isimlerden.
Açıkçası bu ekip, gerekli gayreti gösterdikten sonra yukarıda saymış olduğumuz sorunların çözüme kavuşması hiç de zor değil.
Ama bunun için öncelikle bir araya gelmeyi ve birlikte çalışabilme iradesini ortaya koyabilmeleri lazım. Gerisi zaten kendiliğinden çorap söküğü gibi gelecektir.
***
Gelelim muhalefet milletvekillerine.
Tamam; yetkileri ya da icra güçleri sınırlı olabilir. Lakin bu durum şehrin sorunları konusunda sorumlulukları olmadığı anlamına gelmiyor.
En azından AK Partili milletvekillerini harekete geçirecek etkili bir muhalefet sergilemeleri ve sorunların çözülmesi adına iktidar üzerinde baskı oluşturmaları gerekiyor. Bu konuda şu ana kadar yeterince gayret gösterdiklerini söylemek olanaksız. Dahası geride kalan zaman zarfında Eskişehir’e ne gibi katkı sağladıkları konusunda pek bir fikrimiz de yok.
O yüzden de CHP’li milletvekillerimizden, yeni yılda Eskişehir’e daha fazla mesai harcamalarını ve şehrin sorunlarını çözüme kavuşturma konusunda çok daha etkin bir siyasi performans ortaya koymalarını bekliyoruz.
Ki aslında çok da fazla bir şey istemiyoruz efendim.
Nihayetinde Ekrem İmamoğlu’nu kurtarmak için verdikleri mücadelenin çeyreğini bu şehir için verseler, yeter de artar bile...
Yorum sizlerin.
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:
Gelecek, bugün ne yaptığınıza göre şekillenir.
- Gandhi