AK Parti'de istifa dalgası…
Muğla, Çanakkale, Adıyaman, Niğde, Tunceli, Bitlis ve Ordu il başkanları peş peşe görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.
Böylece AK Parti’de, sadece 48 saat içerisinde tam 8 il başkanı görevinden istifa etmiş oldu.
***
Açıkçası AK Parti’nin teamaüllerini az çok hepimiz biliyoruz. İstifa mekanizmasının nasıl işlediğini de. O yüzden bu istifaların tamamına yakınının, genel merkezin iradesi sonucunda alındığını öngörmek mümkün.
Hal böyle olunca siyaset kulisleri de şu soruya yanıt aranıyor: ‘Sadece 48 saat içerisinde görevlerinden istifa ettiğini duyuran 8 il başkanının ardından, sırada AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak mı var?’
Soruyu yönelttiğimiz Ankara’daki bazı kurmaylar, kesin bir şey söylemedikleri için net bir yorum yapamıyoruz. Lakin yine de Albayrak’ın siyasi hayatındaki en kritik viraja girmiş olduğu söylersek, sanırım yanılmış olmayız…
Yorum sizlerin…
HER KONUYU SİYASALLAŞTIRMAK ZORUNDA MIYIZ?
Sivrihisar’da 13. yüzyılda inşa edilen ve uzun zamandır atıl vaziyette bulunan Tarihi Anadolu Selçuklu Hamamkarahisar Ulu Camii, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci’nin önderliğinde ve tamamen belediyenin öz kaynakları ile aslına uygun bir şekilde restorasyonu gerçekleştirilerek yeniden ibadete açıldı.
***
Peki 13. yüzyıldan günümüze ulaşan ve yapılan mükemmel restorasyon ile sadece Sivrihisar halkına değil, tüm Türkiye’ye kazandırılmış olan bu güzide eserin açılış törenine kimler katıldı dersiniz?
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 22. Dönem AK Parti Milletvekili Fahri Keskin, Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak, Günyüzü Belediye Başkanı Hidayet Özmen, İl Müftüsü Muharrem Gül, İlçe Müftüsü Mustafa Budak, CHP İlçe Başkanı Faruk Ertaş, Sivrihisar Belediyesi Meclis Üyeleri, Eskişehir Alperen Ocakları İl Başkanı Ali Mücahit Destici ve vatandaşlar.
***
Merak etmemek elde değil efendim: Her bir taşında, Selçuklu'nun izlerini, Anadolu'nun ruhunu yansıtan bu eşsiz eserin açılış törenine, bürokrasi ve siyaset dünyasından daha geniş bir yelpazede katılımın olması gerekmez miydi?
Üstelik söz konusu olan, ‘tarihi bir caminin açılışı’ efendim.
İsterseniz yukarıdaki soruyu bir de şu açıdan soralım: 13. Yüzyıldan günümüze uzanan ve ecdadımızın bizlere mirası olan Tarihi Anadolu Selçuklu Hamamkarahisar Ulu Camii’yi bizlere ve gelecek nesillere kazandıran ‘AK Partili bir belediye başkanı olsaydı’, o zaman katılım nasıl olurdu?
Bırakalım katılmayı; protokolde ‘yer kavgası’ başta olmak üzere neler yaşanabileceğini tahmin etmek hiç zor değil.
***
Sonuç olarak efendim…
Böylesi politize olmuş bir tabloya rağmen tarihi ve kültürel mirasımıza bir kez daha sahip çıkarak bu eşsiz eseri tamamen belediyenin öz kaynakları bizlere kazandıran Başkan Dökmeci’yi yürekten kutluyoruz.
Ki birileri içlerinden geçenleri söylemeye ve hatta törene katılmaya bile cesaret edemese de…
Yorum sizlerin.
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…
GÜNÜN SÖZÜ:
Kalbinizle yaptığınız her şey size geri dönecektir.
- Mevlâna