AK Parti'ye katılımıyla siyaset arenasının gündemine oturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan sonra yeni transferlerin olup olmayacağı büyük merak konusu.

***

Eskişehir kamuoyunda da durum pek farklı değil. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin de kendisine böyle bir rota çizebileceği yönünde çeşitli spekülasyonlar kulaktan kulağa dolaşıyor.

Son olarak AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Kurtuluş Pazaryeri’nin temel atma töreninde bir arada bulunmasının ardından ‘Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce AK Parti’ye mi geçecek’ şeklinde yapılan yorum ve iddialar iyice artmış durumda.

***

Peki böyle bir gelişme söz konusu olabilir mi? Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de Özlem Çerçioğlu gibi AK Parti’ye geçer mi?

Aslında Başkan Ünlüce, Çerçioğlu ile ilgili yaşanan sıcak gelişmenin hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu sorunun yanıtını üstü kapalı olarak vermişti. ‘Yüreğinde Cesaret Duruşunda Cumhuriyet 33 Kadın’ yazılı görseli, ‘Tarihin Yürekli Tarafında’ etiketiyle paylaşarak bu konudaki kararlı duruşunu hemen herkese hissettirmişti.

***

Buna rağmen rahmetli Süleyman Demirel’in siyaset terminolojisine kazandırdığı ‘dün dündür, bugün bugündür’ sözünden ilham alanların sayısı hiç de az değil. Bu kişilerin ikna olacaklarına pek ihtimal vermesek de tırnak içerisinde bir kez daha belirtmekte fayda var: ‘Başkan Ünlüce kesinlikle AK Parti’ye geçmez.’

Hatta!

Her fırsatta atalarından bugüne tüm aile fertlerinin CHP’li olduğunu vurgulayan ya da partiye yıllarca emek verdiğini söyleyen pek çok kişinin, önümüzdeki süreçte bu yönde bir karar aldıklarına tanık olabiliriz ama Başkan Ünlüce derseniz asla.

Nihayetinde Ünlüce şu ana kadar ki siyasi serüveninde, ne genel merkezin koridorlarını aşındırdı, ne de güçlü lobi faaliyetleri içerisine girdi. Bir başka ifadeyle ‘siyasetle’ bugünkü konumuna gelmedi.

Belki bu yüzden partili kimliğini hiçbir zaman ön plana çıkartma gereği duymuyor. Hal böyle olunca da Başkan Ünlüce’nin hangi siyasi partide yer aldığının, ne kendisi ne de Eskişehirliler adına pek bir önemi kalmıyor.

Yorum sizlerin…

ANA MUHALEFET TOPARLANABİLİR Mİ?

CHP Lideri Özgür Özel’in ‘AK Parti'ye kuruluş yıldönümü hediyesi’ vereceğim demesiyle muhalefet kanadında oluşan beklentiler, açıklamanın ardından hayal kırıklığına dönüşürken bu durumun yakın zamandaki kırmızı kart mizansenini bile gölgede bıraktığını söylemek mümkün.

Açıkçası kendisine umut bağlayanların beklentilerini, her defasında boşa çıkaran bu etkisiz çıkışlardan sonra CHP Lideri Özel, bir kez daha çok çarpıcı bir açıklama yapacağım dese şu saatten sonra kaç kişi merak eder emin olun bilemiyoruz.

***

Peki ana muhalefet partisini, böylesi tutarsız bir politikaya sevk eden etken nedir?

Köşemizde daha önceleri de dile getirdiğimiz üzere CHP’nin tam anlamıyla bir Ekrem İmamoğlu partisine dönüşmüş olması. Öyle ki CHP’nin Ekrem İmamoğlu hassasiyeti, iktidar olma isteğinin bile önüne geçmiş görünüyor.

Ve ana muhalefet partisi bu sendromu üzerinden atamadığı sürece de kolay kolay toparlanabilecekmiş gibi durmuyor.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Bazen seçim yaparsın, bazen de seçimler seni olduğun kişi yapar.

- Gayle Forman