Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, her sene olduğu gibi yine büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Nasreddin Hoca’nın temsili göle maya çalma etkinliği ile başlayan festival süresince gerçekleştirilen dans gösterileri, panayır alanı etkinlikleri ve birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı konserler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Medeniyetler diyarı Sivrihisar’ın tanıtımı, önde gelen turizm destinasyonları arasında yerini alması, sosyoekonomik olarak gelişmesi ve dünyaya açılması bakımından son derece önemli olan bu organizasyonun baş mimarı Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci’yi gönülden kutluyorum.

Ki sadece bir gazeteci olarak değil, bir hemşehrisi olarak da...

***

Diğer yandan Başkan Dökmeci’nin kararlılığı ve azmi de gerçekten takdire şayan efendim…

Neticede ‘O’ hizmet peşinde olsa da, birileri ısrarla onu engellemenin derdinde…

Ne var ki öne çıkan bu özellikleri sayesinde karşısına çıkarılan engelleri her defasında aşmayı biliyor.

Mesela…

Festivale günler kala yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerin konaklayacakları yer sorunu baş gösterdi.

Sonuçta Sivrihisar öyle oteller zincirine sahip olan bir yer değil…

Peki nerede konaklayacak bunca misafir?

Kamuya ait öğrenci yurtları var. Yaz tatili sebebiyle oldukça müsait olan bu yurtların festival süresince belediyeye tahsis edilmesi gerekiyor.

İşte sorun da tam olarak burada başlıyor.

***

Birileri işi yokuşa sürmek için elinden geleni yapsa da son iki yıldır Vali Bey ya da AK Parti’nin duyarlı bazı kurmaylarının araya girmesiyle sorun bir şekilde çözülüyordu.

Velakin bu sene olmadı.

Evet efendim. Üstelik Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz’ın talimatına rağmen olmadı…

Ve maalesef süresi içerisinde konaklayacak yer bilgisi verilemediği için beş ülke festivale katılmaktan vazgeçti.

Nitekim; Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, eseriyle istediği kadar gurur duyabilir (!)

***

Allah’tan bürokraside herkes “aynı” değil efendim.

Misafirperverliğin anlam ve önemini son derece iyi bilen ve memleket meselelerini kimsenin iradesine boyun eğmeden çözüme kavuşturmaya gayret gösteren bürokratlar da var.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Sivrihisarlıların imdadına yetiştiler ve büyük bir feraset örneği göstererek Sivrihisar’daki Fahri Keskin Fen Lisesi Öğrenci Yurdunun kapılarını misafirlere açtılar.

Akabinde Başkan Dökmeci de gecesini gündüzüne katarak söz konusu yurdu, misafirleri kusursuz olarak ağırlayabilecek bir hale getirdi.

Sözün kısası efendim:

Festival yapılmasına yapılıyor da, Dökmeci’nin perdenin arkasında neler çektiğini bir Allah, bir de kendisi biliyor.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

İçini dışından daha çok süsle. Dışın halkın, için ise hakkın baktığı yerdir.

- Hazreti Mevlana