Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarını, yıllardır yakından takip ediyoruz. Başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyorlar. Özelikle de Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü,  Sayın Cevdet KILIÇ’ın,  göreve başlaması ile hizmette kalite ve verim yükseldi. Kuruma karşı halkımızın memnuniyeti de arttı.

               Tapu ve Kadastro XVII. Bölge Müdürü, Sayın Cevdet KILIÇ’a yaptığımız her ziyaret süresince, akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, manevi hazzı, her düşünce ve söyleminde hissettirdi. Devleti ve kurumunu layıkıyla temsil ediyor, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek oluyor. 

 Sayın KILIÇ döneminde, kurum birimlerde sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip hayata geçiren, en önemlisi de kurum,  yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirildi. İşgücünün sonsuz yeteneklerinden tam olarak yararlanmak için, hummalı bir çalışma içine girildi.  Kurumda çalışanlar, sürekli motive edildi.
                Tapu Kadastro XVII. Bölge Müdürlüğü, Sayın KILIÇ ile birlikte müşteri odaklı,  bir çalışma başlattı. Kurum müşteri isteklerini yerine getirmeye yöneldi. Özellikle de kurum içi hedeflerin, müşteri beklentileri ve bağlantılarına göre şekil alması, verimi ve kaliteyi, daha da artırdı.

Sayın KILIÇ, bir yöneticinin sahip olması gereken, bilgi deneyim, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme, ekibini motive edebilme, başarı ve başarısızlıkları ekibi ile birlikte paylaşabilme gibi, meziyetleri yanında, çalıştıkları ve hizmet verdikleri kişi/kişilerin, uzmanlık konularına yakınlığı ve yatkınlığı ile de örnek yöneticilerdir.
Sayın KILIÇ’a göre,  kurumda verimlilik, güven ve düşünceli olabilme yetenekleri birbirinden soyutlanmış öğeler değildir. Etkili bir biçimde koordine edildiği takdirde, güven ve iyi ilişkilerin, hizmette performansı artıracağı kesindir.

             Sayın KILIÇ, Van, Hakkâri, Muş, Tatvan, Edremit, hizmet binalarının, yapılmasına vesile olmuş, Eskişehir’de de Tapu ve Kadastro XII. Bölge Müdürlüğü’ne, yer temin etmiş ve projesini de gerçekleştirerek, Eskişehir’e ve kuruma bir hizmet binası kazandırdı.

Sayın KILIÇ ve ekibi, sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiler. Nitekim her yıl, Tapu ve Kadastro XII. Bölge Müdürlüğü, yetki alanındaki illerdeki,   okullara, “Z-KÜTÜPHANELERİ”  kazandırdı.

           Bilecik ilinde, Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne, Çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla ve Kütahya’nın Simav ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu’na   “Z- KÜTÜPHANELERİNİN” açılışlarında şahsım da vardı. Geniş bir katılım oldu. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerin memnuniyeti sözlerine ve yüzlerine yansıdı.

Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğünün, hayata geçirdiği,  "Z-Kütüphanelerinde”, okuma kültürünün geliştirilmesi için, bilgisayardan, elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu kütüphanelerdir.

           Z-Kütüphanelerde, çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, zekâ geliştirici oyuncaklar, öğrenme oyunları, CD, DVD, bilgisayar oyunları ve filmler bulunmaktadır.

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü tarafından, okullarda gerçekleştirilen,  ‘Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin,  sayısı, her geçen gün arttı. Öğrenciler, Z Kütüphaneler ile istenilen bilgiye, kolayca ulaşılabiliyor, güvenli, bir ortamda dijital kaynaklara erişilebiliyor, eğlenerek öğreniyorlar.

            Sayın KILIÇ ve ekibinin uygulamalarında, kurumun en önemli projesi olan “TAKBİS” önemli bir yer almaktadır. Kurum tarafından gerçekleştirilen “TAKBİS” sistemi ile de tüm bilgileri teknolojik temele dayalı, kayıt altına alındı. Proje ile işlemleri buradan gerçekleştirmek daha kolay oluyor, kurum bu sayede, hem zamandan kazanıyor, hem de işlemler daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşiyor..

              TAKBİS aynı zamanda, bir “VATAN BİLGİ SİSİTEMİ”dir. Çünkü MERLİS (Millet Bilgi Sistemi”  ve MASAK (Ekonomik suçlar) sistemleri ile entegrasyon sağlayacak ve Adalet ve Maliye Bakanlıklarına da tapu işlemleri ve mülkiyet bilgileri aynı anda aktarımlı olacaktır. Böylece, sahtecilik olayları da önlenmiş olacaktır.
         Ayrıca  Kurum tarafından geliştirilen,”Vatandaş Bilgi Sistemi (TAPUNET) uygulamasıyla, şeffaf devlet anlayışını, Vatandaşın Bilgi Edinmesine yönelik hassasiyetini de karşılayacak şekilde, vatandaşın kendi tasarrufundaki taşınmazlarla ilgili, güncel bilgilere erişimini mümkün kılıyor..

           Ayrıca vatandaşın, kendi evinden, işyerinden, sahip olduğu taşınmazla ilgili en son bilgileri görmeleri, başvuru öncesinde tapu ve kadastro işlemleri ile ilgili bilgi ve belge edinmeleri de sağlandı.
       Sayın KILIÇ döneminde, ülkemiz için, hayati önem taşıyan, TAKBİS, ARIP, MERLİS, TARBİS ve HBB gibi, projeler verimli bir şekilde uygulanmış olup pek çok çalışma ve proje de kurumun gündeminde oldu.
           TKGM ve Tapu ve Kadastro 17.Bölge Müdürlüğü Teknolojiyi en iyi kullanan kurumlardır. Kurumların bünyesinde,  TAKBİS, MEGSİS, TUSAGA AKTİF, WEBTAPU, 3 Boyutlu Kadastro gibi projeleri ve uygulama alanlarını daha da genişletiyor.

             Mevcut sistemde çizgisel ve iki boyutlu olarak görünen haritalar artık yeterli olmadığı için 3 Boyutlu Kadastro Projesi ile verileri üç boyutlu, akıllı verilere dönüştürerek vatandaşın hizmetine sunmak için de ciddi çalışmalar yapılıyor.

Sayın Cevdet KILIÇ, Eskişehir’de Tapu ve Kadastro 17.Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir için bir şanstır. Kazandırdığı hizmet binası, gerçekleştirilen projeleri ve yaptığı başarılı çalışmaları, özellikle de öğrencilerimize kazandırdığı Z Kütüphaneleri ile sürekli hatırlanacak ve unutulmayacaktır.

Sayın Cevdet KILIÇ ve ekibini kutluyoruz…