Atatürk'ün hatırasına ve Anayasa'ya yönelik yaptığı skandal paylaşımlarla tepki çeken Nazilli’deki Şehit Celal Güngör İlkokulu Müdürü Özkan Yıldırım Karaman’a verilen disiplin cezası iptal edildi. Karaman, daha önce kademe durdurma ve yöneticilikten alma cezasına çarptırılmıştı.
Oysa Nazilli Şehit Celal Güngör İlkokulu Müdürü Özkan Yıldırım Karaman, 'Kemalizm’in sonu olacak. İslam devleti kurulacak' diyerek hem Anayasa’nın 2. maddesinde yer alan ‘laik hukuk devleti’ tanımına hem de Atatürk’ün hatırasına açıkça saldırdı.
Kim ne düşünürse düşünsün Türk toplumu, hem Müslüman, hem Atatürkçü, hem de laik olmak zorundadır. Çünkü ülkemiz insanı, ancak bu üç unsurda uzlaşarak, huzuru, barışı, refahı ve başarıları yakalar. Aksi halde kamplaşma artar, ülkemizde, birlik ve beraberlik yok olur.
Ayrıca dâhi lider, Mustafa Kemal Atatürk’ün değeri zamanla azalmıyor; bilakis, kendi çağını aşan, siyasî vizyonu günümüz politikasına ışık tutmaya devam ediyor. Ülkeler sorunlarının çözümünde Atatürk fikir, düşünce ve icralarından istifade ediyor.
Dünyada COVİD-19 ve açlık korkusuyla Köy Enstitüleri, dünyanın yeni umudu oldu. ABD, Hindistan, Venezuela, Kore, gibi 100’ün üzerinde ülke "Atatürk Modeli" diye tüketimden, üretim toplumuna geçiş için, Köy enstitülerini örnek alan eğitim sistemlerine alarak uygulamalara başladılar.
Ayrıca az zamanda çok ve büyük işler başaran Atatürk hakkında dünyada yüzlerce makale ve onlarca kitap yazıldı. Araştırma yapıldı.
Nitekim Rhode Island'daki Brown Üniversitesi'nde, "Emeritus Professor-Onursal Profesör Arnold Ludwig’ in, 18 yıl süren, "Liderliğin Doğası" çalışmasında, 1900-2000 yılları arasında yaşayan, 200 farklı ülkeden, 1941 lideri araştırmış. Ludwig bu amaçla "Politik Büyüklük Ölçeği" adını verdiği, puanlamaya dayalı bir ölçek geliştirmiş. Ayrıntılı bilgiye ulaşabildiği Roosevelt'ten, Churchill'e, Mao'dan Fidel Castro'ya, uzayan listedeki 377 lider arasında en yüksek puanı, büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK almıştı.
ATATÜRK’ü, 20. Yüzyılın en önemli dünya lideri olarak ilan eden, liderleri sıralama araştırması, dünya çapında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışmadır.
Yine ABD Kara Kuvvetleri’nin, dergisi Military Review’da Mustafa Kemal Atatürk’ün, Çanakkale Savaşı’ndaki askeri liderliğini, öven bir makale yayınlandı.
Binbaşı Eric Venditti imzalı, ‘GELİBOLU KAYASI MUSTAFA KEMAL’İN LİDERLİĞİ’ başlıklı yazıda, müttefik kuvvetler, Gelibolu’ya çıkarma yaptığında, şansın ‘parlak zeka’ ve ‘kuvvetli irade’ye sahip, yetenekli bir komutanla Türklerden, yana olduğu belirtildi.
Yabancı güçler, Arı Burnu’na çıkarma yaptığında, Mustafa Kemal’in, yedi kilometre ötedeki Bigalı köyünde olduğuna işaret edilen yazıda, ,” Doğru zamanda, doğru enstrümanlarla, doğru yerdeydi. Ancak bu tek başına zaferi garanti etmiyordu, lidere ve nasıl liderlik ettiğine bağlıydı. Operasyon sürecinde, bir komutanın altı eyleminden beşini, büyük etkiyle tatbik etti, askerlerini motive etti, düşmanı durdurdu.” övgü dolu şu sözler yer aldı:
Ne yazık ki kendi değerlerimize, tam olarak sahip çıkamıyoruz ama Atatürk gibi değerlerimizin, büyüklüğünü ortaya koymak ve dünyaya tanıtmak da yabancılara düşüyor.
ATATÜRK, ilim ve bilimi Türk Milletinin varlığı için zorunlu görmüş, “ Dünyada, her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en gerçek yol göstericisi ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır.“ demiştir.
Atatürkçülük ise Türkiye’nin, gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemdir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür. Her şeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir.
Atatürkçülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmadır, Modernleşmedir; hür düşüncedir. Hürriyet ve demokrasi anlayışıdır. Müspet bilim zihniyetiyle, devleti yönetmektir.
Ayrıca Atatürkçülüğün ilkeleri de, birden bire ortaya çıkmadı. Bu ilkeler, tarihsel bir gelişim izledi ve Atatürk ideolojisi de zamanla oluştu. Atatürk devrimlerini, titizlikle korumak, ödün vermemek, yaygınlaştırılması ve kökleşmesi için de, gayret ve çaba göstermek zorundayız. Çünkü onun devrimlerine, fikir ve düşüncelerine, dünden daha çok, bugün ve gelecekte muhtacız.
Ayrıca Mustafa Kemal ATATÜRK, askerlikte, siyasette, inkılâpçılıkta ve fikri mücadelede, emsali nadir bir dehadır. Tarihin, büyük tanıdığı şahsiyetlerle mukayese yapıldığı zaman da bariz üstünlükleri göze çarpmaktadır. Çünkü ATATÜRK, hem fikir, hem de hareket adamıdır.
Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında, kim ne düşünürse düşünsün, Mustafa Kemal ATATÜRK, gerçeğin adamıdır. 20.yüzyılın da lideridir. Nerde ne yaptı, neye karar verdi ise daima en iyisini yapmış, en hayırlısına da karar vermiştir. Türk milletine dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de rehber olacaktır.